Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Φωτιά» στις τάξεις των Δημοκρατικών Εκτύπωση E-mail
23.12.07

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στα στρατόπεδα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των προκριματικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τελευταία δημοσκόπηση των USA Today/ Gallup, που δείχνει τη Χίλαρι Κλίντον και τον Μπάρακ Ομπάμα να ισοψηφούν στο Νιου Χαμσάιρ βάζει «φωτιά» στην κούρσα για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος και καταδεικνύει πόσο εύθραυστες είναι οι πολιτικές ισορροπίες.

Χίλαρι και Ομπάμα εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ποσοστό 32% έκαστος στην περιφέρεια-κλειδί του Νιου Χαμσάιρ, εκεί όπου οι προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Ιανουαρίου, εκεί όπου ένα μήνα πριν η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ εξασφάλιζε διψήφιο προβάδισμα... Και μολονότι η USA Today επισημαίνει ότι το 40% των ψηφοφόρων μπορεί να αλλάξει έως και την τελευταία στιγμή την ψήφο του, γεγονός είναι ότι σε αυτή την κούρσα δεν υπάρχουν φαβορί.

Εξανεμίστηκε η διαφορά
Διότι, η διαφορά ασφαλείας που έως τώρα είχε η Χίλαρι πανεθνικά φαίνεται να εξανεμίζεται και η ψαλίδα με τον Ομπάμα να συρρικνώνεται. Οπως ακριβώς συμβαίνει και στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, όπου ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι φαίνεται να χάνει έδαφος, ενώ ενισχύεται ταχύτατα ένα «αουτσάιντερ», ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας Μάικ Χάκαμπι, ο οποίος χρησιμοποιώντας τις θρησκευτικές του περγαμηνές έχει κερδίσει την υποστήριξη των Ευαγγελιστών.Η αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ την 4η Νοεμβρίου του 2008 έχει πλέον ξεκινήσει...

Ξεκίνημα στις 3 Ιανουαρίου
Οι προκριματικές εκλογές ξεκινούν στις 3 Ιανουαρίου από την Αϊόβα και οι υποψήφιοι των δύο κομμάτων εκμεταλλεύονται ακόμα και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων για να αλληλοεκτοξεύσουν κατηγορίες και, κυρίως, να προσελκύσουν ψηφοφόρους.

«Δεν χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που βιάζεται να πάρει αποφάσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και στρατιωτικά ζητήματα. Αυτή η λογική που οδήγησε στον Τζορτζ Μπους», δήλωσε σε ομιλία της η Χίλαρι, αναφερόμενη εμμέσως πλην σαφώς στον Ομπάμα και τον Τζον Εντουαρντς. Και έπεται συνέχεια...

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=978&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote