Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Του επιβλήθηκε πρόστιμο Εκτύπωση E-mail
15.12.07
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταβάλει ένα συμβολικό πρόστιμο στις οικογένειες των στρατιωτών που δολοφονήθηκαν από κούρδους αντάρτες,επειδή χρησιμοποίησε μία υποτιμητική λέξη για να χαρακτηρίσει τους νεκρούς τους. 

Σε ανακοίνωση του γραφείου του συνηγόρου των οικογενειών αναφέρεται ότι ο Ερντογάν καταδικάστηκε επίσης σε πρόστιμο επειδή αναφέρθηκε στον φυλακισμένο κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν χρησιμοποιώντας την λέξη σαγίν (sayin) που σημαίνει "αξιοσέβαστος".

Ο εκθειασμός εγκλημάτων η εγκληματιών αποτελεί αδίκημα στην Τουρκία. Η υπόθεση αφορά μία ραδιοφωνική συνέντευξη του Ερντογάν στην Αυστραλία το 2000 -πριν γίνει πρωθυπουργός- όταν είχε αναφέρει ότι ο "σαγίν Οτσαλάν" θα πληρώσει για τα "κεφάλια" που έχει πάρει,προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου του δικηγόρου Κεμάλ Κερεντσίζ. 

Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε τον Ερντογάν να πληρώσει ποσό αντίστοιχο με δύο αμερικανικά σέντς σε μία συμβολική χρηματική ικανοποίηση προς τους οκτώ συγγενείς των στρατιωτών που σκοτώθηκαν από αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν(PKK).

Η λέξη "κεφάλια" που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν είναι υποτιμητική επειδή χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους νεκρούς εχθρούς. Από το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού δεν έγινε προς το παρόν κανένα σχόλιο.   

Ελεύθερος τύπος -ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=940&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 15.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote