Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Απεργία στα ΜΜΕ Εκτύπωση E-mail
26.11.07
Σε 24ωρη απεργία από τις 6πμ της Τρίτης 27 Νοεμβρίου έως τις 6πμ της Τετάρτης 2007, προχωρούν οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, μετά από σχετική απόφαση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ. Η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται για να εκφράσει την αντίθεση του δημοσιογραφικού κόσμου στις αποφάσεις της κυβέρνησης για ενοποίηση των Ταμείων του Τύπου, μαζί με Ταμεία άλλων κλάδων σε ένα ενιαίο Ταμείο επιστημόνων.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ στις 11πμ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης και στη Βουλή. Επίσης νέα απεργιακή κινητοποίηση έχει προαναγγελθεί για τις 12 Δεκεμβρίου, μαζί με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ρυθμίσεις λόγω απεργίας

Όσο θα διαρκεί η απεργία, δε θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές. Δε θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing. Την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου δε θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή, απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική ή free press.
 
 
Το προσωπικό ασφαλείας θα απασχοληθεί μόνο για τη μετάδοση εκτάκτων και ιδιαιτέρως σημαντικών γεγονότων, που ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο. Η σπουδαιότητα του γεγονότος θα κρίνεται κάθε φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Σε κάθε περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και σε ενδεχόμενη μετάδοση θα αναφέρεται ρητά η άδεια (εφόσον δίνεται).
 
 
Στην απεργία σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 συμμετέχουν και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ. Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι, που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Επίσης στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ιδιωτικών ΜΜΕ (ΕΠΗΕΑ), οι εργαζόμενοι στα τυπογραφεία, υπό την προϋπόθεση ότι σε αυτά τυπώνονται εφημερίδες και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=840&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote