Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Μηνύματα αλλαγής και νίκης στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
05.11.07
Η 11η Νοεμβρίου θα αποτελέσει μια νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ, μια νέα και πραγματική ελπίδα για την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κλείνοντας τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος. Συνοψίζοντας το μήνυμα των τριήμερων εργασιών της Συνδιάσκεψης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το μήνυμα αυτό είναι ένα και μοναδικό, ότι «η πολιτική θα νικήσει, η δημοκρατία θα νικήσει, το ΠΑΣΟΚ θα νικήσει». Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του αποτίμησε την τριήμερη διαδικασία της Εθνικής Συνδιάσκεψης, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον κ. Καραμανλή τονίζοντας ότι ανησυχούν από την εξέλιξη που έχουν οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ένα πατριωτικό, λαϊκό και ριζοσπαστικό ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όσα διημείφθησαν αναδύουν, επίσης, αφ' ενός μεν το ΠΑΣΟΚ ως «ομοσπονδία βαρόνων», αφ' ετέρου δε, την εκδοχή του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Συνδιάσκεψη ανέδειξε, επιπλέον, ένα «ΠΑΣΟΚ που «αφομοιώνει» ταχύτατα την ήττα» και δεν αναζητά τις βάσεις και τις αιτίες της κρίσης του στα εκλογικά ποσοστά και στην διάρρηξη των σχέσεών του με τα κοινωνικά στρώματα, αλλά στο ότι ο ίδιος και ο Κώστας Σκανδαλίδης έθεσαν υποψηφιότητα.

Τέλος, ο Κ. Σκανδαλίδης είπε ότι στις εκλογές θα πάει ένα ΠΑΣΟΚ που όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να κυβερνήσει. Κάτω από την κρούστα του ΠΑΣΟΚ της ήττας, είπε, υπάρχει το ΠΑΣΟΚ της νίκης, της ενότητας, της ανατροπής και της αναγέννησης και έκανε άνοιγμα στη νέα γενιά η οποία, είπε πως, πρέπει να πάρει τη θέση που της αρμόζει στο Κίνημα. Αναφερόμενος στην πρόταση για το συλλογικό και δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ και για την κυβερνώσα Αριστερά, είπε ότι επιχείρησε να συνοψίσει μια πραγματική πολιτική απάντηση για την κρίση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, πρόσθεσε, χρειάζεται μια μεγάλη εσωτερική έκρηξη για να απεγκλωβιστούν οι δυνάμεις που κρύβει και να ξανασυνδεθούν τα σπασμένα κομμάτια του. Ωστόσο, τόνισε, μια τέτοια έκρηξη δεν μπορεί να γίνει σήμερα και ούτε θα γίνει την Κυριακή.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=733&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 05.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote