Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Στην Αγκυρα η Ράις Εκτύπωση E-mail
02.11.07

Συνομιλίες με τον τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ,τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Αλί Μπαμπατσάν θα έχει το μεσημέρι της Παρασκευής η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις στην Αγκυρα Η συνάντηση αποβλέπει στο να πείσει την τουρκική ηγεσία να μην προχωρήσει σε μια "αποσταθεροποιητική" στρατιωτική επέμβαση στο βόρειο Ιράκ .

"Κάθε τι που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το βόρειο Ιράκ δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Τουρκίας ούτε των Ηνωμένων Πολιτειών ούτε του Ιράκ" τόνισε η Ράις μιλώντας στους δημοσιογράφους που την συνοδεύουν στην επίσκεψή της στην Αγκυρα. "Για τον λόγο αυτό συνιστούμε αυτοσυγκράτηση" πρόσθεσε.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών υποσχέθηκε πάντως "ουσιαστική" δράση εναντίον των Κούρδων ανταρτών που επιτίθενται στην Τουρκία από το βόρειο Ιράκ,τονίζοντας ότι το ΡΚΚ είναι "ένας κοινός εχθρός". "Αντιλαμβανόμαστε όμως την ανάγκη να κάνουμε κάτι ουσιαστικό εναντίον της απειλής του ΡΚΚ.

Το βράδυ η Κοντολίζα Ράις θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα συναντηθεί με τον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι και στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε δείπνο με τους ομολόγους της των γειτονικών χωρών του Ιράκ. Το Σάββατο η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα μετάσχει σε τριμερή συνάντηση με εκπροσώπους του Ιράκ και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ΡΚΚ .

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=720&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 02.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote