Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
"Θέλω καθαρή εντολή ρήξης και νίκης" Εκτύπωση E-mail
21.10.07
Νέα καθαρή εντολή ρήξης και νίκης, για να κτίσει ένα ΠΑΣΟΚ λαϊκό, κοινωνικό, ριζοσπαστικό, πατριωτικό και προοδευτικό, ζήτησε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο ομιλίας του στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ. 

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι χρειάζεται ένα ΠΑΣΟΚ αλλαγής και ανατροπής, ένα ΠΑΣΟΚ της δημοκρατίας και της σοσιαλιστικής κεντροαριστεράς. 

Στην πρώτη του εκτός Αθηνών ομιλία, στην πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Νοεμβρίου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «είναι στρατηγικής σημασίας η εδραίωση μιας ζωντανής σχέσης του κόμματος με το λαϊκό κίνημα».

Επέμεινε, δε, ιδιαίτερα στην αυτονομία της πολιτικής, την οποία χαρακτήρισε και ως προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η κρίση που σήμερα ζει το πολιτικό σύστημα. Εχθρός της αυτονομίας, τόνισε χαρακτηριστικά, δεν είναι μόνο τα διαπλεκόμενα αλλά και εκείνοι που τα υπηρετούν.

 Ο τρόπος που ενεπλάκησαν τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα στις εσωτερικές μας διαδικασίες επιβεβαιώνει την ανάγκη δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου των μέσων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε, εξάλλου, ότι ο δημοκρατικός διάλογος αποτελεί οξυγόνο ζωής και δεν έχουν θέση διχαστικές αντιλήψεις, φιλοσοφίες και προσεγγίσεις.

 Ποτέ, τόνισε χαρακτηριστικά, δεν υπήρξα οπαδός αποκλεισμών, διαχωρισμών ή διαγραφών και δεν θα επιτρέψω την άδικη διαγραφή συντρόφων αλλά δεν θα επιτρέψω και τη διαγραφή ιδεών, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. Άσκησε επίσης οξεία κριτική στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι όσα έλεγε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνονται ήδη από τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης.

 Ειδικότερα για το Ασφαλιστικό, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα με συνταγή που οδηγεί στην ανατροπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Τόνισε μάλιστα ότι την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και νέα καταιγίδα έμμεσων φόρων, την ίδια στιγμή, δίνει φοροαπαλλαγή σε υψηλά εισοδήματα. 

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι αναγκαίο το κόμμα να ξαναβρεί την ταυτότητά του και να γίνει φορέας ευρύτατης κοινωνικής δυναμικής ενώ δήλωσε ότι, στις 12 Νοεμβρίου, θα χαραχθεί μια νέα πορεία και μια νέα αρχή για την Ελλάδα  

 Ομιλία Βενιζέλου στο Αγρίνιο 

Το δίλημμα δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι ενωμένο ή διασπασμένο, καθώς η απάντηση σε αυτο έχει δοθεί ιστορικά απο την δεκαετια του '80, αλλά αν "θα βαδίσουμε προς το ΠΑΣΟΚ του χθές ή προς το ΠΑΣΟΚ του αύριο" τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο Αγρίνιο, τονίζοντας ότι "όλοι θέλουμε το μεγάλο, δυνατό, νικηφόρο και πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ".

 Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ "όφειλε και μπορούσε να νικήσει στις εκλογές με αντίπαλο τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης", προσθέτοντας ότι "στέλνουμε όμως όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα στο μόνο αντίπαλό μας που είναι η δεξιά, η συντήρηση, ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση:

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αντιπολιτεύεται υπεύθυνα, θεσμικά, δυναμικά, με θέσεις, με αντιπροτάσεις και είναι έτοιμο να σηκώσει το γάντι των δήθεν διλημμάτων και των εκβιασμών του κ. Καραμανλή". Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της, είπε ότι αυτή "μετατρέπει την κοινωνία σε εχθρό" και τόνισε ότι όταν έχεις απέναντί σου αυτήν την κυβέρνηση, "σηκώνεις το γάντι και λες ορίστε έλα, θα κερδίσουμε, θα αποκαταστήσουμε την επίπλαστη κατάσταση που καταγράφτηκε στις 16 του Σεπτέμβρη". 

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι "στενεύει ο πολιτικός και εκλογικός ορίζοντας", πρόσθεσε ότι ο κόσμος θέλει να ακούσει "δεσμεύσεις και θέλει να πειστεί ότι υπάρχει μια άλλη πολιτική προοδευτική, λαϊκή, αναπτυξιακή, δίκαιη που μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ, και της ΟΝΕ," και επισήμανε ότι "αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και το μεγάλο δίλημμα ενός κόμματος που είναι προοδευτικό, κεντροαριστερό και ριζοσπαστικό, όπως το ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι ταυτόχρονα και κόμμα κυβερνητικό". 

Απαριθμώντας τα μεγάλα θέματα της επόμενης δεκαετίας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτά είναι το κράτος, το νέο μοντέλο ανάπτυξης, η ανάπτυξη στην περιφέρεια, το ασφαλιστικό και η Παιδεία και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να εφαρμόσει ένα άλλο ριζικά διαφορετικό σχέδιο για τη χώρα. 

Αναφερόμενος στην Παιδεία, ο κ. Βενιζέλος χαρακτηριστικά έθεσε το ερώτημα "είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να τρέχει πίσω από τη ΝΔ και πίσω από κάθε νεοφιλελεύθερη έμπνευση στο ζωτικό θέμα της παιδείας; Είναι δυνατόν η παράταξη που ίδρυσε ο Γέρος της Δημοκρατίας, ο Γεώργιος Παπανδρέου να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει δωρεάν δημόσια παιδεία;"

 Επίσης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνέδεσε την "εσωτερική αξιοκρατία" του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του πρόταση για το δικαίωμα στην αξιοκρατία στην κοινωνία και επισήμανε ότι "χρειαζόμαστε ένα νέο ΠΑΣΟΚ και πρέπει να αφήσουμε πίσω βάρη, βαρίδια και το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ".

 Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την έκπληξή του καθώς, όπως είπε, παρακολουθεί να ασκούν ισοπεδωτική κριτική "πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο από το 1981 έως το 2007 αδιάκοπα, αδιάλειπτα" και επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αναγεννήθηκε στην περίοδο 2004-2007.

 Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το σύνθημα "να αλλάξουν όλα" ισχύει και τάχθηκε υπέρ της διατύπωσης "καθαρών θέσεων" του Κινήματος για όλα τα ζητήματα. Ο κ. Βενιζέλος είπε το "στοίχημα" της 11ης Νοεμβρίου είναι μεγάλο, επισήμανε ότι πρέπει να "οργανώσουμε μια νέα μορφή κόμματος" και υπογράμμισε ότι "δεν έχω βάλει και δεν βάζω κανένα προσωπικό στοίχημα".

 Αναφερόμενος, στα χαρακτηριστικά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε οτι πρέπει να είναι εγγυητής της ενότητας, "δεν απειλεί, αλλά αγκαλιάζει, δεν διχάζει αλλά ενώνει και μιλά αξιόπιστα στην ελληνική κοινωνία, αλλά μπορεί να μιλήσει και με την άλλη Αριστερά πολιτικά και προγραμματικά και όχι με ηττοπάθεια και παραίτηση".

 Ο κ. Βενιζέλος, τέλος, κάλεσε τους πολίτες να "πάρουν την υπόθεση της 11ης Νοεμβρίου" στα χέρια τους.  Δηλώσεις Κώστα Σκανδαλίδη στο Ρέθυμνο Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, κάλεσε τους συνυποψήφιους του να αφοπλίσουν τους στρατούς.

 "Δυστυχώς κάθε μέρα που περνά εντείνεται τόσο ο τακτικός πόλεμος όσο και ο ανταρτοπόλεμος ανάμεσα στα δύο εσωκομματικά χαρακώματα. Επαναφέρω την πρόταση μου στους συνυποψήφιους μου, να αφοπλίσουν αμέσως τους στρατούς. Έχουν ιστορική ευθύνη γιατί κινδυνεύει να διαρραγούν οι σχέσεις και η βάση του κινήματος.

 Μια βάση που παρακολουθεί αποσβολωμένη από τα παράθυρα, που διψάει για πολιτική συζήτηση, που προσδοκά από μας υπεύθυνη στάση που να τους δίνει ελπίδα και προοπτική.

Εγω επιμένω στην μοναχική μου πορεία και διαδρομή, να μιλώ πολιτικά, να προτείνω, να προσπαθώ να ανοίξω δρόμους για την επόμενη μέρα. Αυτό θα το κάνω με οση δύναμη διαθέτω", είπε ο κύριος Σκανδαλίδης.

 Ο κ. Σκανδαλίδης που μίλησε το μεσημέρι στο Ωδείο της πόλης, τόνισε οτι ο διχασμός και η πόλωση δεν πρέπει να φθάσουν στην βάση του κινήματος και κάλεσε την βάση του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, να μην εγκλωβισθεί, όπως είπε, στα χαρακώματα αλλά να εμπιστευτεί με την ψήφο της το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος, το ΠΑΣΟΚ της νίκης. Ο κ. Σκανδαλίδης στην ομιλία του υποστήριξε ακόμα ότι αυτό που λείπει τα τελευταία χρόνια από το ΠΑΣΟΚ είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με το Νομάρχη και το δήμαρχο Ρεθύμνου καθώς και με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Το απόγευμα ο κ. Σκανδαλίδης θα συναντηθεί με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στα Χανιά και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο Επιμελητήριο της πόλης.    

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=658&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 21.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote