Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Προβάδισμα στο Βενιζέλο Εκτύπωση E-mail
18.09.07
Τέσσερις στους δέκα πολίτες χρεώνουν στον Γιώργο Παπανδρέου την ήττα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO την επομένη των εκλογών. Αντίστοιχα, ποσοστό άνω του 70% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα με αρχηγό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του Mega, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το 54,5% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ (απαντούν «όχι/μάλλον όχι»), ενώ «ναι/μάλλον ναι» απαντά το 43,1%.

 Αντίστοιχα, στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ τα ποσοστά στο ίδιο ερώτημα είναι 55,9% «ναι/μάλλον ναι» και 43,5% «όχι/μάλλον όχι». Σε ερώτηση για το «ποιός είναι καταλληλότερος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των Γ.Παπανδρέου και Ευ.Βενιζέλου;», η διαφορά είναι συντριπτική υπέρ του κ. Βενιζέλου (71,3% έναντι 15,8%), ενώ και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έχουν ανάλογη άποψη (62,1% έναντι 25,7%). 

Σε ερώτηση εάν «το ΠΑΣΟΚ θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές με άλλον αρχηγό», το 70,6% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» και το 28% «όχι».

 Αντίστοιχα, τα ποσοστά αυτά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι 61,3% και 37,6% και στους ψηφοφόρους της ΝΔ 75,6% και 22,7%. Στο πιο συγκεκριμένο, δε, ερώτημα, εάν «το ΠΑΣΟΚ θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές με αρχηγό τον Ευάγγελο Βενιζέλο», το 75,4% απαντά θετικά, ενώ αρνητική άποψη έχει το 20,2%. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ τα ποσοστά αυτά είναι αντίστοιχα 80,6% και 16,4%.

 Ως προς τα αίτια της εκλογικής νίκης της ΝΔ, οι ψηφοφόροι, σε ποσοστό 61,2%, απαντούν ότι αυτή οφείλεται στον Κώστα Καραμανλή.

Ποσοστό 4,9% εκτιμά ότι η νίκη της ΝΔ οφείλεται στους υπουργούς και τα στελέχη της παράταξης, ποσοστό 8,5% αποδίδει τη νίκη στο κυβερνητικό έργο, ενώ ένα 14,3% πιστεύει ότι η νίκη οφείλεται στην προεκλογική εκστρατεία της κυβερνητικής παράταξης.

 Αντίστοιχα, αναφορικά με τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι, σε ποσοστό 39,7%, την αποδίδουν στον Γιώργο Παπανδρέου, 12,8% στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 27,5% στην πολιτική του κόμματος και 13,7% στην προεκλογική εκστρατεία. 

Η τηλεφωνική έρευνα της GPO πραγματοποιήθηκε από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 5.30 το απόγευμα της Δευτέρας σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων σε πανελλαδική κλίμακα.

ΕΘΝΟΣ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=526&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 18.09.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote