Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ζητώ ισχυρή πλειοψηφία Εκτύπωση E-mail
06.09.07
«Στόχος μου να κερδίσει η Ελλάδα, διεκδικώ την πρωθυπουργία για να βγούμε από τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής». Αυτό είπε ο Γ. Παπανδρέου στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο «Mega».

O Γ. Παπανδρέου στόχευσε κατευθείαν στον αντίπαλό του, τον Κ. Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε «λίγο» και τον οποίο, όπως είπε, τελικώς «πληρώνει η χώρα». Δήλωσε βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣOΚ και ζήτησε ισχυρή πλειοψηφία. 

 «Δεν είμαι στην πολιτική για να γίνω πρωθυπουργός, αλλά για να βοηθήσω τη χώρα μου με όποιο τρόπο μπορώ. Διεκδικώ την πρωθυπουργία για να βοηθήσω, για να αποδείξω ότι χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική», είπε ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας στις ερωτήσεις της Oλγας Τρέμη και του Γ. Πρετεντέρη.  

Το διακύβευμα 

 O κ. Παπανδρέου, ο οποίος σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει τη δομή της κυβέρνησής του, τόνισε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι να αποκτήσει και πάλι η χώρα την ελπίδα και τη σιγουριά που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση και πάλι ως τη χειρότερη που έχει περάσει από τη μεταπολίτευση, μια κυβέρνηση που πρόσφερε μόνο απογοήτευση, αφού ο ελληνικός λαός είχε επενδύσει πολλές ελπίδες σε αυτήν.

 O κ. Παπανδρέου είπε ότι ακόμη και ο ίδιος περίμενε πως θα γίνουν κάποια πράγματα, αλλά το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προγνωστικό.  «Τον στήριξα...» «O λαός ήλπισε, αλλά ζει ένα σοκ από την πολιτική της ΝΔ, ίσως για αυτό και δεν είναι εύκολο να δώσει αμέσως την εμπιστοσύνη του ξανά στο ΠΑΣOΚ», είπε ο κ. Παπανδρέου εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο την εικόνα των δημοσκοπήσεων. 

 «Με κόστος στο κόμμα μου, στήριξα τον κ. Καραμανλή προσφέροντας συναίνεση στα μεγάλα θέματα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, «αλλά ο κ. Καραμανλής δεν την αποδέχτηκε».  «Η πολιτική του χαρακτηρίζεται από σκάνδαλα, διαφθορά, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ανικανότητα στο χειρισμό των κρίσεων, κυρίως όμως κατασπατάληση των χρημάτων του ελληνικού λαού και ενίσχυση της πλουτοκρατίας.

 Είναι ανίκανοι να βγάλουν ακόμη και τα αποτελέσματα των εξετάσεων», είπε με έμφαση ο κ. Παπανδρέου.  Για όλους αυτούς τους λόγους εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός στις 16 Σεπτεμβρίου θα αποφασίσει με τη λογική, δίνοντας την ευκαιρία στο ΠΑΣOΚ να κυβερνήσει.

  Oι συνεργασίες 

 Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, έδειξε τη διάθεσή του να συνεργασθεί με δυνάμεις της Αριστεράς, τόνισε όμως ότι ζητά ισχυρή πλειοψηφία. Αντιθέτως, απέκλεισε το ενδεχόμενο του Μεγάλου Συνασπισμού ΠΑΣOΚ - ΝΔ, γιατί η ΝΔ δε δείχνει καμία ωριμότητα και υπευθυνότητα. 

 O κ. Παπανδρέου αρνήθηκε φυσικά να απαντήσει στο ερώτημα τι θα κάνει αν χάσει, λέγοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι το μέλλον της χώρας και στη βάση αυτής της αρχής θα κινηθεί. 

 Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, τόνισε ότι «το σχέδιο του ΠΑΣOΚ είναι αναπτυξιακό και δεν περιορίζεται στην παροχή βοήθειας 3 ή 5 χιλιάδων ευρώ. Το σχέδιο είναι στα πρότυπα των σχεδίων που έχουμε για την ανάπτυξη όλης της χώρας».  

Τόνισε ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να βασιστεί στα τρία πλεονεκτήματά της

  νΠεριβάλλον 

 ν Παράδοση - Ιστορία 

ν Επένδυση στον άνθρωπο

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=507&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 06.09.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote