Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Στο ΣτΕ προσέφυγε η Σοφία Παπανδρέου Εκτύπωση E-mail
10.04.07
 
Η Σοφία Παπανδρέου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί η από 8.12.2006 απόφαση του υπουργού Πολιτισμού με την οποία χαρακτηρίστηκε μνημείο η βίλα «Γαλήνη» στο Καστρί της Ν. Ερυθραίας, όπου διέμεναν ο Γεώργιος και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, η βίλα «Γαλήνη» χαρακτηρίστηκε μνημείο «λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας της και συγκεκριμένα αποτελεί τυπικό δείγμα προαστιακής κατοικίας με στοιχεία εκλεκτικισμού σε οργανωμένο προάστιο και συνδέεται με σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες της νεώτερης πολιτικής ζωής της Ελλάδας που διετέλεσαν Πρωθυπουργοί, τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου, και υπήρξε χώρος ανάπτυξης της πολιτικής τους δράσης».

Η προσφεύγουσα επισημαίνει στην αίτησή της ότι η βίλα «Γαλήνη» δεν έχει αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα και είναι ένα «σύνηθες οίκημα της περιοχής».

Επίσης, υποστηρίζει η Σοφία Παπανδρέου ότι η υπουργική απόφαση είναι παράνομη, αόριστη, ελλιπής και δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα που μπορούν να χαρακτηρίσουν μνημείο τη βίλα «Γαλήνη».

ΕΘΝΟΣ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote