Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πόλεμος για τα τεφτέρια Εκτύπωση E-mail
03.07.09

Πόλεμος μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Θ. Τσουκάτου ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του άλλοτε «στρατηγού», ο οποίος έβαλε κατά του κόμματος αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για τήρηση διπλών βιβλίων.

«Μετά την αποκάλυψη των γεγονότων, επίσημη θέση του κόμματός μου υπήρξε πως “από τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία δεν προκύπτει η κατάθεση του ποσού στο ταμείο”. Αυτό είναι αληθές. Ούτε και θα μπορούσε να προκύπτει από τα επίσημα βιβλία. Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ πως άλλη η εικόνα των βιβλίων και άλλη η πραγματικότητα του ταμείου. Η νέα ηγεσία όμως του κόμματος όφειλε να ζητήσει τα ανεπίσημα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου και να μιλήσει καθαρά με τα πρόσωπα που ασχολούνταν με τα οικονομικά. Πάνω απ΄ όλα, θεωρώ, έπρεπε να ακούσει και εμένα», ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα ο Θ. Τσουκάτος.

«Αίσθημα ευθύνης»
«Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, με αίσθημα ευθύνης δίνουμε στη δημοσιότητα τον πίνακα από το Βιβλίο Εσόδων του Κινήματος εκείνης της περιόδου, όπου υπάρχουν οι σχετικές εγγραφές που επιβεβαιώνουν όσα από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ύστερα από τον έλεγχο που έγινε όταν προέκυψε το θέμα», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη.

Από τον σχετικό κατάλογο προκύπτει ότι μέχρι και τα τέλη Μαΐου 1999, δηλαδή λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, δεν είχε εισρεύσει στο ταμείο του κόμματος ούτε μία δραχμή από την οικονομική εξόρμηση που βρισκόταν σε εξέλιξη. Με βάση τα ίδια στοιχεία, τον Ιούνιο του 1999, μήνας ευρωεκλογών, φαίνεται να έχουν φτάσει 40.000.000 δραχμές, ενώ το μεγαλύτερο ποσό από τα 549.000.000 που αθροιστικά μπήκαν στο ταμείο του κόμματος καθ΄ όλη τη διάρκεια του επίμαχου έτους, τα 411.860.000 δραχμές, φαίνεται να έχουν κατατεθεί τον Δεκέμβριο.

«Για την υπόθεση Τσουκάτου ερωτώμενη η κ. Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Εμείς εδώ και δύο χρόνια ακούμε ότι ο κ. Τσουκάτος έχει δεχθεί ότι έχει πάρει ένα εκατομμύριο μάρκα και τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ λέει “ναι, μπορεί να τα πήρε, αλλά δεν μου είπε από πού είναι” ή “δεν βρέθηκε στα βιβλία”. Και εμείς, θα το πω καθαρά και μετανιώνουμε κιόλας για τη διακριτικότητα με την οποία σταθήκαμε απέναντι σε αυτό το θέμα, να δούμε τι θα πει η Δικαιοσύνη. Σήμερα έμαθα ότι η Δικαιοσύνη τον θεωρεί ύποπτο, τα πήρε».
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3737&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote