Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νέες απειλές από την Αλ Κάιντα Εκτύπωση E-mail
23.06.09

Εάν ήταν σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο, η Αλ Κάιντα θα χρησιμοποιούσε τα πυρηνικά όπλα του Πακιστάν στις επιθέσεις της εναντίον των ΗΠΑ

δήλωσε ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαζίρα. Σε συνέντευξή του ο Μουστάφα Αμπού αλ-Γιαζίντ, ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "με τη θέληση του Θεού, τα πυρηνικά όπλα δεν θα πέσουν στα χέρια των Αμερικανών, αλλά οι μουτζαχεντίν θα μπορούσαν να τα πάρουν και να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των Αμερικανών".

 

Ο Αμπού αλ Γιαζίντ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αναμένεται να κάνουν οι Αμερικανοί για να ελέγξουν το πυρηνικό οπλοστάσιο του Πακιστάν σε περίπτωση που οι ισλαμιστές μαχητές βρεθούν κοντά στο να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους.

"Αναμένουμε ότι ο πακιστανικός στρατός θα ηττηθεί (στο Σουάτ) και αυτό θα είναι το τέλος του παντού, με τη θέληση του Θεού", δήλωσε το ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα.

Ερωτηθείς για τα σχέδια της οργάνωσης, απάντησε ότι "η στρατηγική της οργάνωσης στην προσεχή περίοδο είναι ίδια όπως και στην προηγούμενη περίοδο: να χτυπά στο κεφάλι το φίδι, στο κεφάλι την τυραννία- τις ΗΠΑ". "Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεχιζόμενη δουλειά στα ανοιχτά μέτωπα, αλλά και με το άνοιγμα νέων μετώπων, με τρόπο που να επιτυγχάνονται τα συμφέροντα του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων", δήλωσε.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι με την τοποθέτηση του Αμπού Μπασίρ αλ-Ουαχάισι, ως νέου ηγέτη για το δίκτυο της οργάνωσης στην αραβική χερσόνησο, θα αναζωπυρωθεί η δραστηριότητα της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία.

Ο Αμπού αλ-Γιαζίντ, που είναι γνωστός και ως Αμπού Σαϊντ αλ-Μάσρι, δήλωσε ότι η Αλ Κάιντα θα συνεχίσει "με μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον του εχθρού", εννοώντας τις ΗΠΑ και κάλεσε "όλες τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα να κάνουν τέτοιες επιχειρήσεις".

Ερωτηθείς για το που βρίσκονται ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν δήλωσε : "με τις ευλογίες του Θεού, ο σεϊχης Οσάμα και ο σεϊχης Αϊμαν αλ-Ζαουάχρι είναι ασφαλείς από τον εχθρό, αλλά δεν θα πούμε περισσότερα, επιπλέον δεν γνωρίζουμε που ακριβώς βρίσκονται, αλλά είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί τους".
ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3693&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote