Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πολιτική αντιπαράθεση για την αντιτρομοκρατική Εκτύπωση E-mail
18.06.09

Για διάλυση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και στασιμότητα στις έρευνες για τη δολοφονία του άτυχου υπαρχιφύλακα κατηγόρησε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για παραποίηση της πραγματικότητας και ζητεί σεβασμό της μνήμης του νεκρού.

 Γ. Παπακωνσταντίνου

Αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκη για τις δηλώσεις του σχετικά με το δολοφονικό χτύπημα των τρομοκρατών άφησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόνισε:

"Δυστυχώς, οι έρευνες δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να προχωρούν. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως είναι ο τρόπος χειρισμού του ζητήματος αυτού απ’ την κυβέρνηση.

Τη στιγμή που ακόμα και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υιοθετούν την κριτική στην κυβέρνηση για το χειρισμό των θεμάτων αυτών, ειλικρινά, προκαλούν απορία δηλώσεις όπως αυτή του αρμόδιου υφυπουργού. Υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει.

Είναι ψεύδος ότι, από το Δεκέμβριο, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Αθήνα, υπήρξε πλήρης κατάλυση της δημόσιας τάξης; Ότι υπήρξε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών;

Αποτελεί ψεύδος το γεγονός ότι, από τους περίπου 800 και πλέον αξιωματικούς που είχαν εκπαιδευτεί τα προηγούμενα χρόνια, στην Αντιτρομοκρατική και σε άλλες Υπηρεσίες, γύρω από το θέμα της τρομοκρατίας, παραμένουν στις θέσεις τους μόλις 14 άτομα;

Νομίζω, λίγη περισσότερη σοβαρότητα απ’ τον αρμόδιο υφυπουργό θα ήταν χρήσιμη για τον ίδιο, για τις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται και, κυρίως, για τους Έλληνες πολίτες, των οποίων την ασφάλεια δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να εγγυηθεί".


Απάντηση Μαρκογιαννάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. περί διάλυσης της Αντιτρομοκρατικής, δήλωσε:

«Η σοβαρότητα και ο σεβασμός στη μνήμη ενός αθώου νεκρού επιβάλλει σε όλους σύνεση, μετριοπάθεια και όχι μικροπολιτικές κορόνες.

Επειδή όμως πολύς θόρυβος γίνεται για δήθεν διάλυση της Αντιτρομοκρατικής θα παρακαλούσα τον κύριο Παπακωνσταντίνου, να μας γνωρίσει ποιοι ήταν οι 800 και πλέον Αξιωματικοί που είχαν εκπαιδευτεί σε θέματα τρομοκρατίας γιατί όπως γνωρίζω ο αριθμός των Αξιωματικών που υπηρέτησαν στην Αντιτρομοκρατική από το έτος 1998 έως σήμερα δεν ξεπερνά τους 100.

Επιπλέον, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Ο βασικός «κορμός» της Υπηρεσίας παραμένει ίδιος από δεκαπενταετίας (15ετίας).

Οι προϊστάμενοι των επιχειρησιακών Τμημάτων υπηρετούν στην Δ.Α.Ε.Ε.Β. από πενταετίας τουλάχιστον και συγκεκριμένα 6, 8, 10 και 17 έτη αντίστοιχα. Σαφώς, στο πλαίσιο της συνέχειας που διέπει τη δημόσια διοίκηση, της εξέλιξης, της ιεραρχικής προαγωγής και της ενδυνάμωσης των Υπηρεσιών με νέο στελεχιακό δυναμικό, πραγματοποιείται κατά καιρούς μετακίνηση μικρού αριθμού αστυνομικών (εφόσον επιθυμούν ή προταθούν) και η αντικατάστασή τους με άλλους, χωρίς όμως να παραβιάζεται η βασική αρχή της διατήρησης της σταθερότητας και της διάρκειας.

Όλες οι ετήσιες μετακινήσεις των λοιπών Αξιωματικών των Τμημάτων, πραγματοποιούνται είτε κατόπιν αιτήσεων των ιδίων, είτε κατόπιν προτάσεων των Τμηματαρχών (για λόγους αποδόσεως).

Διευθυντές της Υπηρεσίας υπηρετούσαν Αξιωματικοί με το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ή του Ταξιάρχου, όπως και σήμερα, με σκοπό την σε βάθος χρόνου υπηρεσία, την εξειδίκευση στο αντικείμενο, την γνώση του χώρου και των συνθηκών, καθώς και την μακροπρόθεσμη στοχοθεσία. Ακολούθως, προάγονταν (σταθερή παράδοση) και μετατίθεντο ως διευθυντές άλλων Υπηρεσιών.

Ως προς τα αριθμητικά μεγέθη που έφτασαν στον δυσθεώρητο αριθμό των 800 ατόμων ας πληροφορηθούν οι μη γνωρίζοντες, ότι αριθμητικά δεδομένα που ανάγονται στην οργανική δύναμη και στη σύνθεση αυτής συνιστούν υπηρεσιακό απόρρητο. Σε κάθε περίπτωση όμως ο αριθμός της προβλεπόμενης δύναμης δεν έχει καμία σχέση με τον υπερβολικά τονισθέντα αριθμό των 800 ατόμων. Προ του 2004 η οργανική δύναμη ήταν πολύ μικρότερη της σημερινής. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά προ του 2004, και η πραγματική δύναμη υπολειπόταν σημαντικά της οργανικής δύναμης της Υπηρεσίας. Έκτοτε διαχρονικά δεν υπάρχουν οργανικά κενά.

Συμπερασματικά, η Δ.Α.Ε.Ε.Β., έχει αναβαθμιστεί. Και από πλευράς μεθοδολογίας και από πλευράς στελεχών, στη βάση του συνδυασμού παλαιών και νέων. Και πάντως δεν αποδιοργανώθηκε. Αυτή είναι η αλήθεια και για να την αντιμετωπίσει κανείς χρειάζεται σοβαρότητα, που λείπει από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όχι μικροκομματισμός. Τα καλά αποτελέσματα δε θα έλθουν μετά από μια 20ετία και πλέον. Θα έλθουν σύντομα με επαγγελματισμό και δράση».

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3674&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote