Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Έκαναν πράξη την απειλή τους Εκτύπωση E-mail
17.06.09
Ανέτρεψαν τις εκτιμήσεις των Αρχών τα αποτελέσματα του βαλλιστικού ελέγχου στους 24 κάλυκες από το σημείο της δολοφονίας του αστυνομικού στα Πατήσια. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπρoσώπου της Αστυνομίας, Π. Στάθη, πίσω από τη δολοφονική επίθεση βρίσκεται η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και όχι ο «Επαναστατικός Αγώνας», όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.  Αυτό προκύπτει από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες από δυο όπλα των εννέα χιλιοστών που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, χρησιμοποιήθηκε όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί και σε προηγούμενα χτυπήματα της «Σέχτας Επαναστατών», στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στο Α.Τ. Κορυδαλλού

Η επίθεση σημειώθηκε στις 6.20 το πρωί, στην οδό Δημητρακοπούλου 2 στα Πατήσια. Ο 41χρονος Νεκτάριος Σάββας, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής και πατέρας ενός παιδιού, εκτελούσε υπηρεσία έξω από το σπίτι της Σοφίας Κυριακίδου, συζύγου του Αγγ. Κανά, που είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση του ΕΛΑ.

Τη συνδρομή των πολιτών για τη συλλογή πληροφοριών ζητάει η αστυνομία, στα τηλέφωνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας 1701014 και 1964, τονίζοντας ότι θα διαφυλαχθεί απολύτως η μυστικότητα των πληροφοριών. 

Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλουν στον City 99,5

Ευθείες βολές κατά της φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας εξαπέλυσε μιλώντας στον City99,5 ο Αντώνης Λιακόπουλος, μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. «Αναμένουμε παραιτήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτοί που οδήγησαν σε μία αμυνόμενη αστυνομία πρέπει να παραδεχθούν τα λάθη τους», δήλωσε στο City99,5 ο Σπήλιος Κρικέτος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. Παράλληλα κατήγγειλε ότι τα μέτρα φύλαξης της μάρτυρος δεν ήταν σωστά και ζήτησε να καταλογιστούν ευθύνες. Καυτηρίασε επίσης την απουσία του Δημοσίου από τη Δίκη του ΕΛΑ λέγοντας ότι παρουσιάστηκε μόνο η Αστυνομία.

«Αφέθηκε σαν πρόβατο επί σφαγή», δήλωσε στον City 99,5 ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιάννης Μακρής «καθώς φύλασσε το στόχο μόνος του».

«Υπάρχει υπηρεσία προστασίας μαρτύρων από την εποχή του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση δεν την ενεργοποίησε ποτέ», δήλωσε στον ίδιο ραδιοσταθμό ο Θανάσης Κατερινόπουλος, πρώην στέλεχος της αντιτρομοκρατικής και υπεύθυνος της επιτροπής δημόσιας τάξης του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ αναζητά ευθύνες

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης διερωτήθηκε αν θα υπάρξει κάποια παραίτηση υπευθύνου έστω ως δείγμα ευθιξίας και εκτίμησε πως σκοπός της επίθεσης ήταν να καμφθούν όσοι καταβάλλουν προσπάθειες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας.

Ακολούθησε σύγκληση ευρείας σύσκεψης για θέματα δημόσιας ασφάλειας, μετά την οποία ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε λόγο «για ελλείμματα σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο».
Διαβάστε περισσότερα

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις αιτιάσεις για πολιτικές ευθύνες

«Έπεσε, εν ώρα καθήκοντος, θύμα άνανδρης επίθεσης αδίστακτων εγκληματιών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Ο εκπρόσωπος μίλησε για «μεμονωμένο περιστατικό» προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει απολύτως καμία σύνδεσή του με τα πολύ σημαντικά εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης».
Διαβάστε περισσότερα

Για άνανδρη δολοφονική ενέργεια έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαλυφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα ανέβαλε για την ερχόμενη Τετάρτη την προγραμματισμένη σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων για θέματα δημόσιας ασφάλειας «για λόγους θλίψης και τιμής στο νεκρό αστυνομικό».

Καταδικάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού αστυνομικού εξέφρασε το ΚΚΕ που ζητά από τον ελληνικό λαό να προβληματιστεί «για το ποιοι ωφελούνται από αυτές τις ενέργειες και ποιοι τις αξιοποιούν για να δικαιολογήσουν την ισχυροποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών, που στρέφονται κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και του εργατικού και λαϊκού κινήματος».

Θλίψη και αποτροπιασμό εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε ότι «αυτοί οι δολοφόνοι προσφέρουν, δυστυχώς, όπλα, σε όσους απεργάζονται να πνίξουν στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία τη δημόσια ζωή, τους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα της χώρας μας».

«Το Δεκέμβριο σπείρατε θύελλες και τώρα θερίζετε μίσος» ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου.
Διαβάστε περισσότερα

Κ. Παπούλιας και Δ. Σιούφας

Τη βαθιά του οδύνη εξέφρασε σε συλλυπητήριο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. «Για την αποτρόπαιη δολοφονία σε ώρα καθήκοντος του υπαρχιφύλακα Σάββα Αντώνιου-Νεκτάριου σας εκφράζω την πιο βαθιά μου οδύνη», αναφέρει το τηλεγράφημα.

Δίκη ΕΛΑ

Τη λύπη τους για τη δολοφονία εξέφρασαν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου στην υπόθεση του ΕΛΑ Αγγελέτου Κανά, κ.Μιχάλης Καλογήρου και κ.Ευαγγελία Κουβέλη, τονίζοντας πως πιστεύουν «ότι αυτή η αποτρόπαια πράξη δεν θα επηρεάσει την ψυχραιμία που οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε και κυρίως το δικαστήριο».

«Περίεργο» χαρακτήρισε το συμβάν της θανάτωσης του αστυνομικού ο εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ Χρήστος Τσιγαρίδας. «Έτσι και αλλιώς, όμως, είναι σε βάρος των κατηγορουμένων που δικάζονται στο "εφετείο Κορυδαλλού". Ίσως με το χρόνο να ξεκαθαρίσουν τα ακριβή γεγονότα που συνδέονται με το περιστατικό» πρόσθεσε.
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3670&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote