Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Κόκκινος» συναγερμός Εκτύπωση E-mail
11.06.09

Στην κήρυξη πανδημίας για τη νέα γρίπη προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αυξάνοντας το συναγερμό στο ανώτατο επίπεδο 6.

Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα βρίσκεται πλέον σε κατάσταση συναγερμού. Η απόφαση αυτή του ΠΟΥ αποκτά μάλιστα ιστορικές διαστάσεις, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια, με τη γρίπη του Χονγκ Κονγκ τότε, που είχε κηρυχθεί πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, ο ΠΟΥ είχε ελάχιστα περιθώρια για κάποια διαφορετική απόφαση, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλο τον κόσμο υπολογίζονται πλέον σε 28.000.

Σε ανακοίνωση που εστάλη στις χώρες-μέλη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο συναγερμού από το 5 στο 6, καθώς διαπιστώνεται έξαρση της γρίπης, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η νέα γρίπη συνεχίζει να εξαπλώνεται στο βόρειο ημισφαίριο, παρότι βρισκόμαστε στις αρχές του καλοκαιριού, εποχή κατά την οποίοι ο συνήθης ιός της γρίπης εξαφανίζεται.

Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι της Πέμπτης, έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου αντιμετώπισης κρίσεων, όπου συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα.

Ήδη, στο Χονγκ Κονγκ ανακοινώθηκε πως κλείνουν τα σχολεία, ενώ την Πέμπτη, μόνο στη Γερμανία, ανακοινώθηκαν 31 νέα κρούσματα.
Νέο κρούσμα στη Ρουμανία

Σε 11 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στη Ρουμανία. Το τελευταίο αφορά έναν 48χρονο, ο οποίος επέστρεψε από τον Καναδά στις 8 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρουμανικό υπουργείο Υγείας.

«Ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο Ματέι Μπαλς και η κατάστασή του κρίνεται ικανοποιητική» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εννέα άτομα, που είχαν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, αφού ακολούθησαν προηγουμένως θεραπευτική αγωγή, ενώ άλλο ένα παραμένει σε νοσηλεία.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3632&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote