Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συνάντηση Μπακογιάννη με ισραηλινή ΥΠΕΞ Εκτύπωση E-mail
11.06.07
«ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι είναι ευθύνη μας ως Ευρωπαίοι να λειτουργήσουμε εποικοδομητικά και να συμβάλουμε στην ειρηνευτική διαδικαία στο βαθμό του δυνατού», είπε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με την ισραηλινή ομόλογο της Τζίπι Λίβνι, στην Ιερουσαλήμ, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στη Μέση Ανατολή.

Η κ. Λίβνι αναγνώρισε πολύ σημαντικό ρόλο στο «Κουαρτέτο», του οποίου μέλος αποτελεί η Ευρωπαϊκή Ενωση και τόνισε αναφερόμενη τόσο στο Κουαρτέτο όσο και στον Αραβικό Σύνδεσμο, ότι στο βαθμό που μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους, υπάρχουν περιθώρια για πρωτοβουλίες. 

Το Ισραήλ, η Ευρωπαϊική Ενωση και η Ελλάδα, πρόσθεσε η ισραηλινή υπουργός εξωτερικών συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, τις ίδιες ανάγκες, αφενός να στηρίξουμε τις μετριοπαθείς δυνάμεις και να πιέσουμε τους εξτρεμιστές και αφετέρου να προωθήσουμε την ειρηνευτική διαδικασία, στο τέλος της οποίας υπάρχει ένα παλαιστινιακό κράτος, το οποίο θα ζει ειρηνικά δίπλα στο ισραηλινό. 

Η κ.Μπακογιάννη συναντάται απόψε με τον αρχηγό του κόμματος Μερέτζ κ.Γιόσι Μπεϊλίν.

 Αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Εχούντ `Ολμερτ, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και ακολούθως θα αναχωρήσει για τη Ραμάλα.

Η κ.Μπακογιάννη αναμένεται να συναντηθεί εκεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΟΑΠ Σάεμπ Ερεκάτ.

 

 www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=362&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 11.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote