Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αποχή-ρεκόρ στην Κύπρο Εκτύπωση E-mail
07.06.09

Το 41,12% άγγιξε η αποχή στις σημερινές ευρωκλογές στην Κύπρο, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής στα χρονικά των εκλογικών αναμετρήσεων της Μεγαλονήσου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσμα, πρώτο κόμμα με οριακή διαφορά, που κυμαίνεται μεταξύ 0,8-1% είναι ο ΔΗΣΥ. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός έφορος εκλογών, Λάζαρος Σαββίδης, η αποχή στις σημερινές εκλογές ήταν 41,12%. Στις πρώτες ευρωεκλογές, που διεξήχθησαν στην Κύπρο το 2004, η αποχή ήταν 28%.

Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα ο ΔΗΣΥ συγκέντρωσε 35,5% και το ΑΚΕΛ 34,7%. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ποσοστά που έχουν συγκεντρώσει τα δύο κόμματα σε εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, ο γ.γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, σημειώνοντας ότι καταγράφηκε μια σημαντική αύξηση των ποσοστών του κόμματος της τάξης του 7% σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2004 και μια αύξηση γύρω στο 4% σε σύγκριση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2006.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί καθαρή νίκη του κόμματός του. "Πρόκειται για ένα ποσοστό κατά πολύ ψηλότερο από εκείνο, που ο ΔΗΣΥ είχε εξασφαλίσει στις προηγούμενες ευρωεκλογές, τις βουλευτικές εκλογές του 2006 και στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2008".

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο στις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), όταν θα έχουν κλείσει οι κάλπες σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3600&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote