Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
G8: Ελεημοσύνη με... δόσεις στην Αφρική Εκτύπωση E-mail
09.06.07
Στις φτωχές χώρες της Αφρικής στράφηκαν την τελευταία ημέρα της συνόδου οι ηγέτες της G8 αποφασίζοντας πρόγραμμα βοήθειας ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης. Οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν το μισό του ποσού, ενώ οι εταίροι τους της Ομάδας των «8» το υπόλοιπο μέχρι το 2015.  

Το πρόγραμμα κατά των μολυσματικών νόσων, που υιοθετήθηκε εχθές, τελευταία ημέρα της διάσκεψης κορυφής του Χάιλιγκενταμ, ακολουθεί την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ στο αμερικανικό Κογκρέσο πριν από δύο εβδομάδες για διπλασιασμό της αμερικανικής βοήθειας σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

 Οι προτάσεις αρωγής για την Αφρική αντιμετωπίστηκαν με επιφυλακτικότητα κυρίως από την Ιταλία, που συμφώνησε ύστερα από μακρές διαπραγματεύσεις. 

Στο ανακοινωθέν τους για την Αφρική, οι «Οκτώ» επιβεβαιώνουν τις υποσχέσεις που δόθηκαν πριν από δύο χρόνια για την ανάπτυξη της μαύρης ηπείρου στη διάσκεψη της G8 στο Γκλενίγκλς της Σκωτίας το 2005.

 Οπως όμως σχολίασαν εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι ηγέτες των επτά πλουσιότερων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη και της Ρωσίας βρέθηκαν για άλλη μία φορά υπό πίεση να τιμήσουν τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις που ανέλαβε σε επίπεδο κορυφής η G8 το 2005 -με πρωτοβουλία του Τόνι Μπλερ- για τον διπλασιασμό της βοήθειας προς τις φτωχές χώρες της Αφρικής έως το 2010. 

 

 

  (Ασ. Πρες, ΑΠΕ)    

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=349&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 09.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote