Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πυροβόλησαν αστυνομικούς στην Κυψέλη Εκτύπωση E-mail
03.04.09

Μάχη για τη ζωή του έδινε όλη τη νύχτα στο χειρουγείο του νοσοκομείου Ερυθρός, 30χρονος αστυνομικός της νεοσύστατης ομάδας «Δ», ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από άγνωστο

την ώρα που μαζί με συνάδελφό του της ίδιας ομάδας είχαν σταματήσει και επιχειρούσαν να ελέγξουν συνεργό του δράστη. Ο δεύτερος αστυνομικός, ηλικίας 34 ετών, πυροβολήθηκε επίσης στο κεφάλι και νοσηλεύεται στον Ερυθρό έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας είναι ότι πρόκειται για δράστες του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά δεν είχε αποκλεισθεί με βεβαιότητα έως τα ξημερώματα το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκράτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά έως πριν από λίγο, το κέντρο της Αμεσης Δράσης λίγο μετά τα μεσάνυχτα δέχθηκε τηλεφώνημα κατοίκου της Κυψέλης που ειδοποιούσε ότι κάποιοι επιχειρούσαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο. Οι δύο άνδρες της ομάδας Δέλτα πήγαν στο σημείο που είχε υποδειχθεί και συνέχισαν να ερευνούν στη γύρω περιοχή, την οποία ήξεραν καλά, αφού προηγουμένως υπηρετούσαν στο αστυνομικό τμήμα των Πατησίων. Σε ένα αλσάκι της περιοχής εντόπισαν μια μοτοσυκλέτα με δύο επιβάτες, που τους φάνηκαν ύποπτοι. Τους ακολούθησαν για να τους ελέγξουν και σε μια διασταύρωση κοντά στην οδό Σκιάθου προσεγγισαν τη μοτοσυκλέτα και έκαναν σήμα στον οδηγό της να σταματήσει, πράγμα που έκανε στο ύψος της Σκιάθου 147. Ο ένας από τους δύο υπόπτους πρόλαβε να απομακρυνθεί και όπως φαίνεται κρύφτηκε σε μικρή απόσταση για να βοηθήσει το συνεργό του. Οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν στο να ελέγξουν και να ακινητοποιήσουν τον δεύτερο και τότε ο συνεργός του πυροβόλησε εν ψυχρώ εναντίον τους, τραυματίζοντας τον ένα βαρύτατα στο κεφάλι - η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή- και τον δεύτερο ελαφρύτερα.
Στη συνέχεια οι δύο ένοπλοι και αφού φέρονται να έχουν αποσπάσει και το υπηρεσιακό πιστόλι του ενός αστυνομικού, εξαφανίσθηκαν με τη μοτοσυκλέτα. Η αστυνομία φέρεται να έχει τον αριθμό κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας, αλλά η κινητοποίηση που έγινε μετά τον τραυματισμό των δύο ανδρών της δεν είχε αποτελέσματα έως τα ξημερώματα σήμερα.
Στο νοσοκομείο Ερυθρός έσπευσε τη νύχτα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Βασίλης Τσιατούρας. Στην Κυψέλη, στο σημείο που έγιναν όλα  πήγε και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αλλά στη συνέχεια με βάση τα δεδομένα της υπόθεσης και τα στοιχεία φέρεται να έχει αναλάβει η υπηρεσία διωξης εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι η ομάδα Δέλτα ανέλαβε επισήμως υπηρεσία από χθες και συνεστήθη από αστυνομικούς που υπηρετούσαν στα τμήματα της Αττικής, προκειμένου να υλοποιηθεί η εξαγγελία του υπουργείου Εσωτερικών για αυστηρότερη ατυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας. 
 e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3282&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote