Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
O Γ. Παπανδρέου στη Ν. Υόρκη και στην Επιτροπή Στίγκλιτς Εκτύπωση E-mail
01.04.09

Δεν μπορούμε να χτίσουμε πάνω στο παλιό και το κατεστημένο. Πρέπει να χτίσουμε πάνω στο νέο με επίκεντρο τον άνθρωπο, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου

προσερχόμενος στη συνεδρίαση "στρογγυλής τράπεζας" στην οποία αντηλλάγησαν απόψεις λίγο πριν τη συνεδρίαση της "Επιτροπής Στίγκλιτς", η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 (ώρα Νέας Υόρκης). Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι με τη συνάντηση αυτή δίνουμε προοδευτική φωνή στον πολίτη και με την πρόταση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τονίζουμε ότι χρειάζεται προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων. Και μεταξύ αυτών ανέφερε την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση για όλους τους πολίτες και την εργασία, παράλληλα με την τόνωση της οικονομίας, τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την πράσινη ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης Οικονομολόγοι για την ειρήνη και την σταθερότητα, στην οποία μετέχουν 25 νομπελίστες και διακεκριμένοι οικονομολόγοι.

Την ανακοίνωση και την επίδοση της απόφασης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έκανε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρέϊθ.

Στη "στρογγυλή τράπεζα", αλλά και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτς, μετείχαν επίσης από πλευράς ΠΑΣΟΚ η πολιτικής εκπρόσωπος για την οικονομία Λούκα Κατσέλη και ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις.

 

Μήνυμα στους G20

"Το μήνυμα των σοσιαλιστών προς τους G 20 αλλά και σε όλο τον πλανήτη είναι καθαρό. Υπάρχει προοδευτική φωνή υπάρχει πρoοδευτική πορεία και για αυτό παλεύουμε και θα τα καταφέρουμε", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής Στίγκλιτς, στη Νέα Υόρκη επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να πάμε σε ένα οικονομικό σύστημα με σοβαρές τομές και όχι διακοσμητικές που θα έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο και κυρίως τα δικαιώματα του στη υγεία την παιδεία σύνταξη αλλά και σε μία βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3275&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote