Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Σοβαρό πρόβλημα στο Αγαθονήσι με τους λαθρομετανάστες Εκτύπωση E-mail
29.03.09

Με επιστολή που απευθύνεται προσωπικώς στον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ Προκόπη Παυλόπουλο, παρενέβη ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης για να αναδείξει το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου από τους δεκάδες λαθρομετανάστες που αποβιβάζονται συστηματικά στο νησί.

 

Ο κ. Νικητιάδης με την επιστολή του ζητεί από τον υπουργό «…να δοθεί άμεση και σταθερή λύση στο πρόβλημα ώστε να μπορέσουν οι λιγοστοί κάτοικοι του Αγαθονησίου να επιστρέψουν στις καθημερινές τους ασχολίες και να αποκατασταθεί η ηρεμία στο νησί».
 
Ειδικότερα ο κ. Νικητιάδης αναφερόμενος στην επιστολή του προέδρου της Κοινότητας Αγαθονησίου υπογραμμίζει: «…για πολλοστή φορά στο ακριτικό αυτό νησί επικρατεί αναταραχή και αναστάτωση αφού και πάλι σημαντικός αριθμός λαθρομεταναστών, 68 αυτή τη φορά, έχουν αποβιβαστεί και παραμένουν στο νησί επί αρκετές μέρες χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την πολιτεία. Αντιθέτως ακούγεται μόνο η πληροφορία ότι στο εξής, όσοι λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται στο Αγαθονήσι θα παραμένουν εκεί μέχρις ότου βρεθεί κάποιο πλοίο που θα δέχεται να τους μεταφέρει στον Πειραιά μέσω άλλου νησιού. Δηλαδή εκτός από τα τουρκικά αεροπλάνα που έχουν πάνω από τα κεφάλια τους, να έχουν και μέσα στα πόδια τους συνεχώς λαθρομετανάστες.
 
Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει την έντονη δυσφορία των κατοίκων του Αγαθονησίου που αποφάσισαν: «…να μην στέλνουν στα σχολεία τα παιδιά τους, με συνέπεια για πρώτη φορά να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα σχολεία για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου και να μην συμμετάσχουν στην δοξολογία, στην κατάθεση στεφάνων και στην παρέλαση, όπως τελικώς έγινε. Επιπροσθέτως οι κάτοικοι εθνοφύλακες να αποφάσισαν να παραδώσουν τον οπλισμό τους. Κατόπιν τούτων αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση στο Αγαθονήσι έχει φτάσει πλέον στα άκρα, οι αντιδράσεις των κατοίκων καταδεικνύουν το μέγεθος της αγανάκτησης τους και ο μόνος τρόπος εκτόνωσης και αποκατάστασης της ηρεμίας είναι η άμεση απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από το νησί, και η λήψη απόφασης από την κυβέρνηση για άμεση απομάκρυνση κάθε φορά που αποβιβάζονται στο νησί.»

ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3267&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote