Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
SΟS για τα Μπόινγκ 777 Εκτύπωση E-mail
15.03.09

Σοβαρά προβλήματα που έχουν ήδη οδηγήσει σε δύο παραλίγο αεροπορικές τραγωδίες και τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, στο μέλλον μπορεί να αποδειχθούν μοιραία αντιμετωπίζουν οι κινητήρες της Ρολς Ρόις που χρησιμοποιούνται στα μακρινών πτήσεων αεροσκάφη Μπόινγκ 777.

 

Τον Ιανουάριο του 2008 Μπόινγκ 777 της British Airways με 152 επιβάτες συνετρίβη σε χωράφι, όταν οι κινητήρες του έσβησαν κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο Χίθροου. Ηταν το ένα από τα δύο σοβαρά περιστατικά που μπήκαν στο μικροσκόπιο των ειδικών
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι εκθέσεις της εθνικής υπηρεσίας για την ασφάλεια των μεταφορών των ΗΠΑ και του βρετανικού φορέα για τη διερεύνηση των αεροπορικών ατυχημάτων, εγείροντας, όπως είναι αναμενόμενο, θέμα ασφάλειας των εν λόγω επιβατικών αεροσκαφών.
 
Η αμερικανική υπηρεσία πρότεινε την παραγωγή ενός νέου μοντέλου κινητήρα που θα αντικαταστήσει το υπάρχον ως καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά η Μπόινγκ έχει παραδώσει μέχρι σήμερα 763 αεροσκάφη αυτού του τύπου, ενώ αναμένεται η παράδοση άλλων 338. Καμία ελληνική εταιρεία δεν διαθέτει τέτοια αεροσκάφη, όμως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι εταιρείες Thai Airlines, Emirates, British Airways, Air France και Singapore Airlines (καθώς και 4 άλλες) χρησιμοποιούν Μπόινγκ 777 και κάποιες από αυτές έχουν πτήσεις προς Ελλάδα.
 
Η απάντηση της Ρολς Ρόις στις εκθέσεις ήταν άμεση και, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια αποκατάστασης του προβλήματος σε όλα τα παραγόμενα κομμάτια.
 
Στην ανακοίνωσή της η Ρολς Ρόις αναφέρει ότι οι νέοι κινητήρες θα είναι έτοιμοι το αργότερο μέσα σε έναν χρόνο, όμως, όπως αναφέρουν οι Τάιμς του Λονδίνου, τα επικίνδυνα Μπόινγκ θα συνεχίζουν να πετούν για ακόμα 18 μήνες, αφού η αμερικανική υπηρεσία έθεσε ως όριο αντικατάστασης των ελαττωματικών κινητήρων τους έξι μήνες από τη στιγμή κατασκευής των καινούργιων.
 
Συμπεράσματα
Οι ειδικοί κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα, αναλύοντας τα δεδομένα δύο εξαιρετικά ανησυχητικών περιστατικών με Μπόινγκ 777.
 
Το πρώτο στο Χίθροου τον Ιανουάριο του 2008. Ενα αεροσκάφος Μπόινγκ 777 της British Airways με 152 επιβάτες προσέγγιζε τον διάδρομο προσγείωσης, όταν ξαφνικά και οι δύο κινητήρες του σταμάτησαν. Το αεροπλάνο συνετρίβη σε παρακείμενο χωράφι, χωρίς όμως να πάρει φωτιά.
 
Το δεύτερο αφορούσε πτήση της αμερικανικής Delta Air Lines και συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο. Το αεροσκάφος «έχασε» τον ένα κινητήρα του κάπου ανάμεσα στη Μοντάνα και την Ατλάντα, με αποτέλεσμα ο πιλότος να αναγκαστεί να κατέβει 8.000 πόδια και, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, να θέσει τον χαλασμένο κινητήρα σε λειτουργία, προσγειώνοντάς το με ασφάλεια.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία των πτήσεων, και στις δύο περιπτώσεις οι κινητήρες σταμάτησαν εξαιτίας της εμφάνισης μεγάλων κομματιών πάγου, ο οποίος μπλόκαρε την παροχή καυσίμων.
 
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ
 
Μήκος: 63,7 μέτρα
Υψος: 18,5 μέτρα
Ανοιγμα φτερών: 60,9 μέτρα
Ανοιγμα ουράς: 21,5 μέτρα
Ταχύτητα πτήσης: 905 χιλιόμετρα την ώρα
Μέγιστη χωρητικότητα επιβατών: 301-440 άτομα

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3201&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote