Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ολυμπιακή: Τέσσερις προσφορές στο μικροσκόπιο Εκτύπωση E-mail
05.03.09

Με τα ως τώρα δεδομένα η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Η MIG έχει προσφέρει 62,4 εκατ. ευρώ για το πτητικό έργο των Ολυμπιακών Αερογραμμών και την τεχνική βάση.

Βάσει των όρων του διαγωνισμού η εταιρεία θα πρέπει -εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση- να καταβάλει στο Δημόσιο το μετοχικό κεφάλαιο της Pantheon Airways, το οποίο ανέρχεται σε 60 εκατ.  ευρώ.  Ετσι, το συνολικό ύψος της πρότασης της επενδυτικής εταιρείας ανέρχεται σε 122,4 εκατ.

Η Swissport, μέλος του ισπανικού ομίλου της Ferrovial, προσφέρει 44,8 εκατ. για την αγορά των πωλούμενων δραστηριοτήτων της επίγειας εξυπηρέτησης (ground handling). Η εταιρεία φέρεται να συνεργάζεται με την MIG.

H Aegean, με την πρόταση που κατέθεσε σήμερα διαθέτει 90 εκατ. ευρώ για το πτητικό έργο και 20 εκατ. για την τεχνική βάση. Συμπεριλαμβανομένου του μετοχικού κεφάλαιο της Pantheon, η εταιρεία προτίθεται να διαθέσει 170 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των ανωτέρω δραστηριοτήτων.

Η Chrysler Aviation, που και στο παρελθόν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ολυμπιακής προσφέρει συνολικά 210 εκατ. ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής: 46 εκατ. για το πτητικό έργο, 18 εκατ. για την τεχνική βάση και 49 εκατ. για την επίγεια εξυπηρέτηση. Συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων της Pantheon η εταιρεία προσφέρει 173 εκατ., ενώ προχωρά ένα ακόμα βήμα έναντι των υπολοίπων κάνοντας λόγο για τη διάθεση επιπλέον 37 εκατ. ως κεφαλαίου κίνησης.

Τι πωλείται

Επισημαίνεται πως το Δημόσιο δεν πωλεί τις εταιρείες που αποτελούν  τον όμιλο της Ολυμπιακής, αλλά δικαιώματα χρήσης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, τα οποία είναι:

- Το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος και του λογοτύπου των Ολυμπιακών Αερογραμμών, η κυριότητα των οποίων θα παραμείνει στο Δημόσιο.

- Το δικαίωμα χρήσης των “χρονοθυρίδων” (slots) των ΟΑ σε διεθνή αεροδρόμια.

- Το δικαίωμα χρήσης της άδειας της Ολυμπιακής Αεροπορίας-Υπηρεσίες (ΟΑ-Υ) για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης σε 6 διεθνή αεροδρόμια της Ελλάδας. Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει ,επίσης, το μονοπώλιο στην παροχή των σχετικών υπηρεσιών στα υπόλοιπα ελληνικά αεροδρόμια ως τον ερχόμενο Οκτώβριο.

- Το δικαίωμα χρήσης των εγκαταστάσεων τεχνικής υποστήριξης της ΟΑ-Υ στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3148&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote