Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Γαλλία: Λάθος χειρουργείο σε καρκινοπαθή γυναίκα Εκτύπωση E-mail
25.02.09

Μια 64χρονη Γαλλίδα που έπασχε από καρκίνο στο στήθος εισήχθη σε ειδικευμένο νοσοκομείο της Λιόν (κέντρο-ανατολική Γαλλία) αλλά ο γιατροί από λάθος της αφαίρεσαν το υγιές στήθος

με αποτέλεσμα τελικά να της αφαιρέσουν και το άλλο, ανακοινώθηκε σήμερα από το νοσοκομειακό αυτό κέντρο. Η γυναίκα εισήχθη την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο Λεόν-Μπεράρντ, που ειδικεύεται στις θεραπείες καρκίνου για να της αφαιρεθεί το αριστερό στήθος που είχε έναν κακοήθη καρκινικό όγκο. Όταν ξύπνησε μετά την πολύωρη επέμβαση διαπίστωσε έκπληκτη ότι της είχαν αφαιρεθεί και τα δύο στήθη.

Στην ανακοίνωση του ειδικευμένου αυτού κέντρου αναφέρεται ότι ένα από τα μέλη της ιατρικής ομάδας που θα μετείχε στην επέμβαση απουσίασε για λίγο για να δει ένα άλλο επείγον περιστατικό. Τότε, και αφού η ασθενής είχε ήδη πάρει νάρκωση και είχε αποκοιμηθεί, ο γιατρός επέστρεψε και άρχισε την επέμβαση, όμως το κρεβάτι μέσα στην αίθουσα του χειρουργείου είχε τοποθετηθεί από την αντίθετη πλευρά και έτσι ο χειρουργός αφαίρεσε το υγιές στήθος της άτυχης γυναίκας. Το νοσοκομείο αντιλαμβανόμενο το δικαιολογημένο θυμό της ασθενούς και της οικογένειάς της υποσχέθηκε την πλήρη αποκατάσταση και των δύο μαστών χωρίς την καταβολή χρημάτων. Το εν λόγω κέντρο είναι πολύ γνωστό και ένα από τα καλύτερα 20 κέντρα της Γαλλίας για την καταπολέμηση του καρκίνου. Μόνο πέρΰσι υποβλήθηκαν εκεί σε εγχειρήσεις χίλιοι καρκινοπαθείς.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3103&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote