Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συνάντηση Νετανιάχου – Λίβνι Εκτύπωση E-mail
23.02.09

Ο ισραηλινός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε την Κυριακή με την απερχόμενη υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι

σε μια προσπάθεια να φέρει το κόμμα Καντίμα, του οποίου η Λίβνι ηγείται, στον κυβερνητικό συνασπισμό που επιχειρεί να σχηματίσει.

Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο μετά τις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου, στις οποίες το κεντρώο Καντίμα κέρδισε 28 από τις 120 έδρες της Κνεσέτ, μία περισσότερη απ' ό,τι το σκληροπυρηνικό Λικούντ του Νετανιάχου.

Η Λίβνι, που ήδη από την Παρασκευή έχει απορρίψει την έκκκληση του ισραηλινού προέδρου, Σιμόν Πέρες να συμμετάσχει με τον Νετανιάχου σε κυβερνητικό συνασπισμό, είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα του Καντίμα ότι το κόμμα θα πρόδιδε τους ψηφοφόρους του αν συμμετείχε σε μια κυβέρνηση με τον Νετανιάχου.

Σύμφωνα, όμως, με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ο ηγέτης του Λικούντα θα προσφέρει στο Καντίμα «πλήρη συμμετοχή» που μεταφράζεται με δύο από τα τρία κορυφαία υπουργεία, το Άμυνας και το Εξωτερικών ή το Οικονομικών.

Ο Νετανιάχου έχει στη διάθεσή του μέχρι έξι εβδομάδες για να σχηματίσει κυβέρνηση. Μπορεί να συγκροτήσει με δεξιά και υπερορθόδοξα κόμματα ένα συνασπισμό που να διαθέτει 65 έδρες στο κοινοβούλιο, όμως έχει δηλώσει πως ελπίζει ότι θα σχηματίσει μια κυβέρνηση ενότητας του πολιτικού φάσματος.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3089&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote