Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Προς «ελαστική» επιτήρηση η Ελληνική οικονομία από την Κομισιόν Εκτύπωση E-mail
11.02.09

Προς «ελαστική» επιτήρηση από τις Βρυξέλλες οδεύει η χώρα μας, όπως παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, εν μέσω της κρίσης που έχει ήδη περάσει στην καθημερινότητα με οδυνηρές συνέπειες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα ζητά τριετή περίοδο χάριτος έως το 2011 για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%. Η τελική απόφαση της Κομισιόν θα κρίνει και το σχέδιο λιτότητας, που θα εφαρμόσει το οικονομικό επιτελείο.

Η χώρα μας που θα τεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια υπό Ευρωπαϊκή κηδεμονία, παζαρεύει με τις Βρυξέλλες, το αν θα έχει 2 ή 3 χρόνια περιθώριο για να μειώσει τα ελλείμματά της κάτω από το όριο του 3%, γεγονός που θα καθορίσει και το πόσο σκληρή θα είναι η λιτότητα. Για να θεωρηθεί αξιόπιστο το πρόγραμμα που κατέθεσε η Ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν, θα πρέπει να πείσει τις Βρυξέλλες, ότι η Ελλάδα θα τρέξει με ρυθμό ανάπτυξης 1,1% και όχι στο 0,2% που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης Εύη Χριστοφιλοπούλου επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η άπραγη κυβέρνηση περιφέρεται μιλώντας για σχέδιο εξόδου από την κρίση και σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας. Και όμως, τέτοιο σχέδιο δεν έχουμε δει».

Για το εάν θα εγκριθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ο Γιάννης Παπαθανασίου θα έχει σαφή εικόνα στις 18 Φεβρουαρίου, οπότε η Κομισιόν θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε, ότι «μπαίνουμε στο τούνελ της επιτήρησης από την μη τήρηση σοβαρής οικονομικής πολιτικής». Εν τω μεταξύ, την ώρα που οι εξελίξεις έτρεχαν στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα δανείστηκε ακριβά ποσό 7 δισ. ευρώ, που θα διατεθεί με την μορφή τριετών «λαϊκών» ομολόγων στο ευρύ κοινό με επιτόκιο 4,3%.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3021&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote