Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Καραμανλής: Δεν ταυτίζονται Ισλάμ και τρομοκρατία Εκτύπωση E-mail
26.05.07
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε το αίτημα της μουσουλμανικής Τουρκίας να εισέλθει στην Ε.Ε. και προσυπέγραψε τη συμβατότητα του Ισλάμ με τις Ευρωπαϊκές αξίες», αναφέρει σήμερα η εφημερίδα The Age της Μελβούρνης, τα γραφεία της οποίας επισκέφτηκε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός και παραχώρησε συνέντευξη. 

Ο κ. Καραμανλής, σημειώνει η εφημερίδα, «είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η Ισλαμική πίστη δεν ταυτίζεται με την τρομοκρατία και ότι δεν μπορεί να προσάψει τίποτα σε μετριοπαθείς ανθρώπους που ασπάζονται δημοκρατικές διαδικασίες και αξίες.

Δήλωσε: «Έχω πολλούς μουσουλμάνους φίλους, σε πάρα πολλές χώρες, που είναι νομοταγείς πολίτες, με δημοκρατικό προσανατολισμό και εξαιρετικά μετριοπαθείς» . 

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας και προς τους ομογενείς ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της γειτονικής Τουρκίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καταστήσαμε σαφές ότι, για μας, η πλήρης προσαρμογή της στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης, σημαίνει και την πλήρη ένταξή της.

 Θέλουμε μια Τουρκία που να συμπεριφέρεται ευρωπαϊκά. Μια Τουρκία που δεν θα εγείρει μονομερείς διεκδικήσεις, αλλά θα σέβεται όλους τους γείτονές της.

 Η ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, σε συνδυασμό με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, μπορούν να στείλουν ένα θετικό μήνυμα για τη βούλησή της να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο.

 Με δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις, απέναντι σ' όλα τα μέλη της Ένωσης, χωρίς καμία εξαίρεση. Και αυτό αφορά τη στάση της, τόσο στις διμερείς σχέσεις, όσο και απέναντι στην Κύπρο» .

 Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Καραμανλής απαντώντας για την τρομοκρατία είπε ότι θα πρέπει να χτυπηθεί «αλλά πρέπει να φτάσουμε και να εξαλείψουμε και τα αίτια που την προκαλούν» πρόσθεσε. 

Τέλος, δημοσίευμα της εφημερίδας The New Zealand Herald κάνει λόγο για το αίτημα που υπέβαλλε προς ψήφιση στη Βουλή της Ν. Ζηλανδίας η βουλευτής Marian Hobbs και αφορά στην υποστήριξη της χώρας της στο Ελληνικό αίτημα επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από τη Βρετανία.

 Το αίτημα της κ. Hobbs πραγματοποιήθηκε μετά από την παρότρυνση της ομογένειας της Ν. Ζηλανδίας και με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού και συνάντησε την ευρύτερη αποδοχή του κοινοβουλίου. 

ΑΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=302&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 26.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote