Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Προχωρούν σε 'Plan B" Εκτύπωση E-mail
05.02.09

Άκαρπη απέβη τελικά και αυτή η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, καθώς οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν από τους υποψήφιους αγοραστές, δεν ήταν ικανοποιητικές για το ελληνικό δημόσιο.

Ειδικότερα, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑ) που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου και των Υπουργών Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, αποφάσισε να μην αποδεχθεί τις προσφορές που κατατέθηκαν, καθώς αυτές που πληρούσαν τους όρους ήταν χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες αποτιμήσεις του ανεξάρτητου εκτιμητή και για τις τρεις εταιρείες, ενώ ορισμένες από τις προσφορές που κατατέθηκαν δεν πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων οι καλύτερες οικονομικά προσφορές που κατατέθηκαν ήταν 24,5 εκατ. ευρώ για το πτητικό έργο από την Athens Airways/SkyOne), 33 εκατομμύρια ευρώ για την επίγεια εξυπηρέτηση από την Swissport και 15 εκατομμύρια ευρώ για την τεχνική βάση επίσης από την Swissport.

Αντίστοιχα η αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή ήταν 45,7 εκατομμύρια ευρώ για το πτητικό έργο, 44,8 εκατ. ευρώ για την επίγεια εξυπηρέτηση και 16,7 εκατομμύρια ευρώ για την τεχνική βάση.

Μετά την εξέλιξη αυτή η ΔΕΑ αποφάσισε να συνεχίσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης, με βάση τις προβλέψεις του νόμου περί αποκρατικοποιήσεων απευθύνοντας δημόσια ανοικτή πρόταση σε επιχειρηματικούς ομίλους - πολύ περισσότερο σε επιχειρηματικούς ομίλους που αντιλαμβάνονται την αξία της Ολυμπιακής για την Ελλάδα - με τη μέθοδο της απευθείας διαπραγμάτευσης και με στόχο τη συνολική, υγιή και βιώσιμη λύση στο θέμα της Ολυμπιακής.

Παράλληλα, θα ζητηθεί αμέσως η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι ώστε να συμπληρωθεί, με βάση τις εξελίξεις του διαγωνισμού, η απόφαση του περασμένου Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα. Σκοπός της Κυβέρνησης είναι η συνέχιση της διαδικασίας πάντοτε υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την εποπτεία του Επιτρόπου Παρακολούθησης


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2991&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote