Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ανησυχία για την εκτόξευση του ιρανικού δορυφόρου Εκτύπωση E-mail
04.02.09

Επιτάχυνση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν «βλέπουν» οι χώρες της Δύσης πίσω από την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου αμιγούς ιρανικής κατασκευής, παρά τις διευκρινήσεις του ιρανού προέδρου, Μ. Αχμαντινετζάντ, ότι ο δορυφόρος θα εξυπηρετεί ειρηνικούς σκοπούς.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε πως η εκτόξευση του ιρανικού δορυφόρου, δημιουργεί ανησυχία καθώς μέρος της τεχνολογίας του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων.

«Ο δορυφόρος του Ιράν και οι διαρκείς προσπάθειες της χώρας να δημιουργήσει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς αποτελούν λόγο ανησυχίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πεντάγωνου Τζεφ Μορέλ.

Την ανησυχία του εξέφρασε και αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, αφού δήλωσε ότι η ανακοίνωση του Ιράν για τον δορυφόρο συνεπάγεται ότι η χώρα διαθέτει πυραύλους ικανούς να πλήξουν το Ισραήλ και τις νοτιο-ανατολικές περιοχές της Ευρώπης.

Η Γαλλία, τόνισε πως η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση, «μοιάζει αρκετά», με εκείνη που χρησιμοποιείται για τους βαλλιστικούς πυραύλους.

«Η Βρετανία εκφράζει βαθιά ανησυχία για τον δορυφόρο ιρανικής κατασκευής που τέθηκε σε τροχιά από το Ιράν», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Μπιλ Ράμελ.

«Αγαπητέ ιρανικέ λαέ, τα παιδιά σου έστειλαν τον πρώτο ιρανικό δορυφόρο που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, στο όνομα του Θεού και του δωδέκατου ιμάμη...Η επίσημη παρουσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στο διάστημα καταγράφηκε στην ιστορία για να ενισχύσει την πίστη στον Θεό, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη», αναφέρεται στο μήνυμα του πρώτου δορυφόρου αμιγούς ιρανικής κατασκευής που τέθηκε τη Δευτέρα σε τροχιά.

e-tipos



Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2984&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote