Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Να ανοίξουν οι λογαριασμοί Κεδίκογλου Εκτύπωση E-mail
24.05.07
Νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση του αδικαιολόγητου πλουτισμού του υιού του προέδρου του Αρείου Πάγου δημιουργεί η χθεσινή καταγγελία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ότι ο ίδιος ο Ρωμύλος Κεδίκογλου χρησιμοποίησε τον γιο του Φαίδωνα Κεδίκογλου στις ύποπτες χρηματιστηριακές συναλλαγές του, που απέφεραν κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων.

Για τον λόγο αυτό, εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης ζητούν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και την κατάθεση στη Βουλή των αναλυτικών δηλώσεων «πόθεν έσχες» του προέδρου του Αρείου Πάγου για την περίοδο 1998 - 2006.

 Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι ελλιπέστατες εξηγήσεις και η αδυναμία να κατονομαστούν οι οικονομικές πηγές του ανεξήγητου πλουτισμού του υιού Κεδίκογλου, «διατηρεί την υπόνοια ότι ο σημερινός πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε έμμεση εμπλοκή σε ύποπτες χρηματιστηριακές συναλλαγές, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει γι αυτές τον μόλις 19χρονο τότε γιο του».

 Οι βουλευτές, που υπογράφουν την ερώτηση, χαρακτηρίζουν επιβεβλημένο να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ρ. Κεδίκογλου, αλλά και οι επίμαχοι χρηματιστηριακοί κωδικοί του υιού του.

Επιπλέον, ζητούν την κατάθεση των «πόθεν έσχες», προκειμένου να φανεί αν ο ίδιος είναι συνεπής και ειλικρινής στις δικές του δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, όταν εκείνος έστειλε 325 δικαστές κατηγορούμενους για παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.  

Επίθεση«Η συμπεριφορά του», υπογραμμίζεται στο κείμενο της ερώτησης, «πλήττει βάναυσα το κύρος του θεσμού που υπηρετεί και καταδεικνύει μία προσωπικότητα ηθικά ανεπαρκή για τη διασφάλιση της καθαρότητας και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης».

 Το ΠΑΣΟΚ ζητεί ακόμη να διερευνηθεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές οικονομικού ελέγχου, την ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) και την Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γ. Ζορμπάς, η ισχυρή πιθανότητα ύπαρξης και άλλων αδήλωτων στην Εφορία χρηματικών ροών από τον πατέρα Κεδίκογλου στον υιό του, όπως ακριβώς έγινε με τα 40.000 ευρώ που έδωσε για την αγορά του σκάφους και τα οποία ουδέποτε δηλώθηκαν στην αντίστοιχη φορολογική δήλωση.

  «Χάρη στην οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης της κυβέρνησης Καραμανλή», επισημαίνουν, «εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστες οι πηγές εισοδημάτων που επέτρεψαν σε έναν 19χρονο φοιτητή να επενδύει κεφάλαια που του αποφέρουν γεωμετρικά αυξημένα κέρδη στο χρηματιστήριο ή τόκους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων δρχ.». 

 εθνος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=294&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 24.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote