Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
BBC και Sky αρνήθηκαν να μεταδώσουν έκκληση φιλανθρωπικών οργανώσεων για τα θύματα της Γάζας Εκτύπωση E-mail
26.01.09

Τα βρετανικά δίκτυα BBC και Sky αρνήθηκαν παρά τις έντονες επικρίσεις να μεταδώσουν έκκληση φιλανθρωπικών οργανώσεων για τα θύματα της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

Δεκατρείς από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις της Βρετανίας μαζί με την Επιτροπή Άμεσης Αντιμετώπισης Καταστροφών έχουν ζητήσει από τα βρετανικά δίκτυα να μεταδώσουν σήμερα στη διάρκεια της ζώνης με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση έκκληση για δωρεές προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Όμως το BBC και το Sky, δίκτυα 24ωρης ενημέρωσης συνεχούς ροής, τα οποία έχουν τηλεθέαση στη Μέση Ανατολή και κάλυψαν ευρέως τον πόλεμο τριών εβδομάδων του Ισραήλ στη Γάζα, ανακοίνωσαν ότι δεν θα μεταδώσουν την έκκληση επειδή δεν θέλουν να θεωρηθεί ότι μεροληπτούν υπέρ κάποιας από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης.

«Η δέσμευσή μας ως δημοσιογράφοι είναι να καλύπτουμε όλες τις πλευρές αυτής της ιστορίας με αδιάλλακτη αντικειμενικότητα», δηλώνει ο Τζον Ρίλεϊ, επικεφαλής του Sky News σε σημερινή του ανακοίνωση, η οποία ακολούθησε της ανακοίνωσης το Σαββατοκύριακο του BBC ότι δεν θα μεταδώσει την έκκληση.

«Γι' αυτόν το λόγο και έπειτα από πολύ σοβαρή σκέψη συμπεράναμε ότι η μετάδοση της έκκλησης για τη Γάζα αυτήν την περίοδο δεν είναι συμβατή με το ρόλο μας που είναι η παροχή εξισορροπημένων και αντικειμενικών ρεπορτάζ για τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση στους τηλεθεατές μας», πρόσθεσε.

Πριν να λάβει την απόφαση αυτή το Sky, το BBC, το οποίο χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, δεχόταν έντονες επικρίσεις για την απόφασή του αυτή από την πλευρά πολιτικών, σχολιαστών των μέσων ενημέρωσης και του κόσμου -11.000 τηλεθεατές διαμαρτυρήθηκαν.

Επικρίσεις κατά του BBC εξέφρασαν και κορυφαίες μορφές της Εκκλησίας της Αγγλίας με τον Τζον Σεντάμου, τον Αρχιεπίσκοπο του Γιορκ, να δηλώνει ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται μόνο για αυτούς που πεινούν, είναι άρρωστοι, τραυματισμένοι ή χρειάζονται στέγη. «Δεν είναι μια έκκληση για τη Χαμάς -κάτι τέτοιο θα ήταν φοβερό, φρικιαστικό», δήλωσε.

Εξάλλου εκπρόσωπος της Επιτροπής Άμεσης Αντιμετώπισης Καταστροφών δήλωσε ότι κατανοεί την απόφαση του BBC και του Sky, αλλά σημείωσε: «Αμεροληψία για μας είναι η αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών, οι οποίες είναι μαζικές» στη Γάζα.

Τουλάχιστον 1.300 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 5.000 τραυματίστηκαν από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2934&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote