Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συζήτηση για τον Αστακό στη Βουλή Εκτύπωση E-mail
17.01.09

Απάντηση για την πολύκροτη υπόθεση του εφοδιασμού του Ισραήλ με αμερικανικά όπλα από το λιμάνι του Αστακού έδωσε σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός  Κ. Καραμανλής μετά από σχετική επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καραμανλής επέμεινε στη διάψευση του υπουργείου Εξωτερικών που καλύφθηκε πίσω από τη θέση ότι «τα πυρομαχικά δεν ήταν για τον Ισραηλινό στρατό».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπήρξε αίτημα από αμερικανικής πλευράς για μεταφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Αστακού, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε τη σχετική άδεια αν και τα πυρομαχικά προορίζονταν για αποθήκευση σε αμερικανικές εγκαταστάσεις εντός του Ισραήλ.

Η άδεια, είπε ο κ. Καραμανλής, ζητήθηκε από τους Αμερικανούς σε ανύποπτο χρόνο και μάλιστα πριν από τις συγκρούσεις στη Γάζα.

Να σημειωθεί ότι:

Η U.S. Military Sealift Command διενήργησε διαγωνισμό ανάθεσης της μεταφοράς πυρομαχικών από τον Αστακό την 31η Δεκεμβρίου, ενώ οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα άρχισαν στις 27 Δεκεμβρίου (protothema online, 9 Ιανουαρίου).

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να γνωρίζει τα περί «αποθήκευσης» των πυρομαχικών σε αμερικανικές εγκαταστάσεις στο Ισραήλ, ούτε και τις συμφωνίες του αμερικανικού Πενταγώνου με το Τελ Αβίβ για τον εξοπλισμό του Ισραηλινού στρατού.

Το γερμανικής πλοιοκτησίας Wehr Elbe βρισκόταν στο Ιόνιο από 31/12/2008 περιμένοντας στον Αστακό την άφιξη άλλου πλοίου για τη μεταφόρτωση των πυρομαχικών προς το λιμάνι Άσντοντ του Ισραήλ.

Η επιχείρηση μεταφόρτωσης ματαιώθηκε ή αναβλήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από το protothema online στην Ελλάδα και από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία διεθνώς.

Επομένως είναι προφανές ότι τα πυρομαχικά προορίζονταν για τις ανάγκες του Ισραηλινού στρατού, ότι ο εφοδιασμός θα γινόταν από τον Αστακό αν δεν είχαν γίνει τα δημοσιεύματα και ότι η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε εξ’ αρχής τον σχεδιασμό και είχε συμφωνήσει (πλήρες κείμενο της προκήρυξης διαγωνισμού του αμερικανικού ναυτικού όπου περιλαμβάνεται το λιμάνι του Αστακού δημοσιεύθηκε στο protothema online στις 11 Ιανουαρίου).

protothema

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2885&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote