Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Στις φλόγες η Γάζα Εκτύπωση E-mail
15.01.09

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο της πόλης της Γάζας σήμερα μετά τη ρίψη ισραηλινών οβίδων, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές του νοσοκομείου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο νοσοκομείο Αλ-Κουντς, που ανήκει στον παλαιστινιακό Ερυθρό Σταυρό, όταν το κτίριο επλήγη κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης στη συνοικία Ταλ Αλ-Χάουα της πόλης της Γάζας.

Νωρίτερα, ισραηλινός πύραυλος έπληξε κτηριακό συγκρότημα που στεγάζει τα γραφεία του πρακτορείου Reuters και άλλους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης στην Πόλη της Γάζας, τραυματίζοντας ένα δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου του Αμπου Ντάμπι και δύο παλαιστινίους εικονολήπτες. Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τις μαρτυρίες των δικών του δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονταν στα γραφεία του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, στον 12ο όροφο του κτηρίου, η έκρηξη προκλήθηκε στον 13ο όροφο, στην δυτική πλευρά του κτιρίου Al-Shurouq, στο κέντρο της πόλης. Στον όροφο που επλήγη από τα ισραηλινά πυρά στεγάζονται τα γραφεία μιας τοπικής εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων. Τηλεοπτικά πλάνα εμφανίζουν πυκνό καπνό να βγαίνει από την οροφή του κτηρίου. Από τον ισραηλινό στρατό ανακοινώθηκε ότι ελέγχονται οι αναφορές σχετικά με το περιστατικό.

Οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα, μέσα από φωτογραφίες, βίντεο και γραφήματα

Η Unrwa, η υπηρεσία αρωγής προς τους Παλαιστινίους πρόσφυγες του ΟΗΕ στη Γάζα, διέκοψε τις επιχειρήσεις της έπειτα από τη ρίψη ισραηλινών οβίδων στο κτήριο στο οποίο στεγάζεται, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών υπαλλήλων της.

«Σοκαρισμένος» από τον ισραηλινό βομβαρδισμό του συγκροτήματος της UNRWA δηλώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, ο οποίος συναντήθηκε με την ισραηλινή υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Οσραήλ. Χχρακτήρισε «αφόρητο» τον απολογισμό των νεκρών και εξέφρασε «δριμύατη διαμαρτυρία» ζητώντας λεπτομερείς εξηγήσεις από το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών» του Ισραήλ.

Αξιωματούχος της Unrwa δήλωσε ότι οι αποθήκες του κτηρίου έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καίγονται «εκατοντάδες τόνοι» ανθρωπιστικής βοήθειας. Αρνήθηκε δε την ύπαρξη οποιασδήποτε δράσης ενόπλων Παλαιστίνιων στο εσωτερικό του κτιρίου που στεγάζει πολλές υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης 1860 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη και ζητεί την άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός στη Γάζας και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2877&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote