Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Καθυστερεί το φυσικό αέριο Εκτύπωση E-mail
13.01.09

Εμπλοκή σημειώθηκε την Τρίτη με την επανατροφοδότηση της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η ροή είναι "πολύ μικρή εώς μηδενική"

ενώ ο ρωσικός κολοσσός της Gazprom κατηγορεί εκ νέου την Ουκρανία ότι θέτει εμπόδια στις εξαγωγές από το έδαφός της.

«Η πληροφορία που έχουμε από τους παρατηρητές μας είναι πολύ μικρή ή και μηδενική ποσότητα φυσικού αερίου διέρχεται αυτήν τη στιγμή. Η κατάσταση είναι προφανώς πολύ σοβαρή και πρέπει να βελτιωθεί γρήγορα», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους δημοσιογράφους.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι οι ευρωπαίοι παρατηρητές οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την επιτήρηση της διέλευσης του φυσικού αερίου δεν έχουν πλήρη πρόσβαση στους σταθμούς που πρέπει να παρακολουθήσουν.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Δεν υπάρχει δικαιολογία στην παρεμπόδιση της επανάληψης της πλήρους ροής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη», σχολιάζει άλλη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Gazprom Αλεξάντρ Μεντβέντεφ, η Ουκρανία είναι αυτή που εμποδίζει τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Ο ίδιος κατηγόρησε παράλληλα τις ΗΠΑ ότι υπαγορεύουν τις ενέργειες της Ουκρανίας στη διαμάχη τους για το φυσικό αέριο.

«Χθες πιστεύαμε ότι η πόρτα για το φυσικό αέριο άνοιξε, αλλά την έκλεισαν πάλι οι Ουκρανοί», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξη Τύπου. "Φαίνεται ότι χορεύουν στο ρυθμό που υπαγορεύεται στο Κίεβο, αλλά εκτός της χώρας", τόνισε αναφερόμενος σε συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Ουκρανίας και των ΗΠΑ.

Η Gazprom αναμένεται να τροφοδοτήσει με 76,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ημερησίως τους αγωγούς που εξάγουν το ρωσικό φυσικό αέριο προς την Ευρώπη, ποσότητα σημαντικά μικρότερη από τα 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα που ελάμβανε καθημερινά η Ευρώπη πριν από την 1η Ιανουαρίου και την έναρξη της κρίσης.

ethnos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2874&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote