Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου Εκτύπωση E-mail
13.01.09

Η πιθανότητα μιας επίθεσης σε αμερικανικό έδαφος είναι «η σοβαρότερη απειλή» την οποία θα αντιμετωπίσει ο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε τη Δευτέρα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους

στη διάρκεια της τελευταίας του επίσημης συνέντευξης Τύπου, υπό την ιδιότητά του ως επικεφαλής του Λευκού Οίκου.

«Μακάρι να μπορούσα να πω ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, αλλα εξακολουθεί να υπάρχει ένας εχθρός που θα ήθελε να κάνει κακό στους Αμερικανούς. Αυτή θα είναι μία μείζονα απειλή» δήλωσε ο ίδιος.

Ο Τζορτζ Μπους εκτίμησε επίσης ότι το Ιράν και η Βόρεια Κορέα παραμένουν «επικίνδυνες» χώρες και εξέφρασε την ανησυχία του για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Όσον αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας «διαρκούς κατάπαυσης του πυρός» στη Γάζα, σημειώνοντας ωστόσο ότι την ευθύνη για την κατάσταση φέρει η Χαμάς.

«Κατάπαυση του πυρός σημαίνει να σταματήσει η Χαμάς να ρίχνει ρουκέτες στο Ισραήλ» σημείωσε.

Ο πρόεδρος Μπους τόνισε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά, όπως σημείωσε, θα πρέπει να μεριμνά για τους «αθώους ανθρώπους» στη Γάζα.

«Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός είναι η συνεργασία με την Αίγυπτο για να σταματήσει η λαθραία μεταφορά όπλων προς τη Γάζα, που επιτρέπει στη Χαμάς να συνεχίζει την εκτόξευση ρουκετών» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, τόνισε ότι προτίθεται να ζητήσει από το Κογκρέσο την αποδέσμευση του δεύτερου μισού του πακέτου που προβλέπεται από το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, δηλαδή 350 δισεκατομμύρια δολάρια, αν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα του το ζητήσει.

Παραδέχθηκε δε, ότι διέπραξε σφάλματα κατά την προεδρία του, μεταξύ των οποίων συμπεριέλαβε εκείνο που έκανε, ίταν βιάστηκε να κάνει λόγο για ολοκλήρωση της αποστολής, ανακοινώνοντας πρόωρα το τέλος των μαχών στο Ιράκ.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2868&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote