Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Βολές Παπαντωνίου κατά Γ.Παπανδρέου μετά τον αποκλεισμό του από το συνέδριο Εκτύπωση E-mail
22.05.07
Ευθείες βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τον αποκλεισμό του από το προγραμματικό συνέδριο του κόμματος, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στην νίκη και αυτό που τον απασχολεί είναι το πώς θα ελέγξει την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε περίπτωση ήττας.

«Αυτή η συμπεριφορά απέναντί μου θα έλεγα ότι ήταν τουλάχιστον περίεργη και αναπάντεχη και ακόμα δεν μπορώ να ερμηνεύσω τη λογική της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που αντί να αθροίζει δυνάμεις για να εξασφαλίσει καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, αφαιρεί δυνάμεις με κίνδυνο να συρρικνώσει τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε στον Alpha o κ. Παπαντωνίου, προσθέτοντας ότι δεν αναγνωρίζει στο παρελθόν «καμία μεγάλη διαφωνία ή ένσταση του απέναντί σε μένα».

 «Υπάρχει μια πολιτική εξήγηση για όλα αυτά. Φοβάμαι ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν πιστεύει στη νίκη του ΠΑΣΟΚ, άρα ανησυχεί για το ενδεχόμενο ήττας. Θεωρώ ότι στην ανησυχία του αυτή μπαίνει μια παράμετρος, πως θα ελέγξει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, την Κοινοβουλευτική Ομάδα στην περίπτωση ήττας.

 Νομίζω ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκλείσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με όποιο τρόπο διαθέτει -νομίζω ότι ο νέος κύκλος αποκλεισμών που προαναγγέλλει εκεί αποσκοπεί- να αποκλείσει πρόσωπα με ανεξαρτησία γνώμης και επιρροή στους βουλευτές.»

 Επίσης, ο Γ.Παπαντωνίου άφησε αιχμές για την εσωκομματική λειτουργία, κάνοντας λόγο για «γραμμή αντιδημοκρατική στο μέτρο που βλέπουμε ότι υπάρχει μια προσωποπαγής άσκηση της εξουσίας, υπάρχει μια αντίληψη 'αποφασίζω και διατάζω'.

 Δεν βλέπω καμία συλλογικότητα». Αμεση και σκληρή ήταν η απάντηση του γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκου Αθανασάκη, ο οποίος τόνισε: «Η συμμετοχή όλων μας στο ΠΑΣΟΚ είναι εθελοντική.

Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να είναι μέλος του Κινήματος και να υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες του, έχοντας συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

 Σε κάθε περίπτωση καθένας πρέπει να έχει συναίσθηση των λεγομένων του και των επιπτώσεών τους».

 Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει γύρος συζητήσεων με αφορμή την αναφορά που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο συνέδριο για «φθαρμένα πρόσωπα» που «αξιολογήθηκαν αρνητικά» από το λαό και πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια.

 Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=275&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 22.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote