Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Η βία γεννά βία» Εκτύπωση E-mail
14.12.08

«Οι νέες και οι νέοι έχουν κάθε δίκαιο να είναι εξεγερμένοι» επισήμανε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με αντικείμενο τις θέσεις του κόμματός του για τη νεολαία, αλλά και τα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί τη νεολαία» και έκανε λόγο για γενικευμένη και ενορχηστρωμένη επίθεση συκοφαντίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν αυτή η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει ούτε μία πρόταση μας, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές» τόνισε επίσης, προσθέτοντας ότι «η βία  γεννά βία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επιτέθηκε και στην ηγεσία του ΚΚΕ, την οποία κατηγόρησε για σύμπραξη με την κυβερνητική προπαγάνδα. Για το ΠΑΣΟΚ δε, είπε ότι είναι σε αμηχανία και πως «συνηθίζει να πατά σε δύο βάρκες».

Αναφερόμενος ακόμη στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες.

Έξι προτάσεις

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε έξι προτάσεις, που αποτελούν «θετικούς στόχους αλλαγών, που μπορούν να ενώσουν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας και να δώσουν θετική αγωνιστική προοπτική στους πολίτες και τη νεολαία».

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι οι προτάσεις του ΣΥΝ θα τεθούν υπόψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, των μαζικών φορέων και οργανώσεων, μεταξύ των οποίων της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της νεολαίας.

Οι προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας είναι:

1. Να μπει φρένο στην πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής και της στρατιωτικοποίησης. Άμεσες ριζικές αλλαγές σε δημοκρατική κατεύθυνση, με σκοπό την αλλαγή προσανατολισμού και της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας.

2. Υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου δωρεάν και κοινωνικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της έρευνας. Όλοι όσοι κατοικούν σε αυτή τη χώρα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης δωρεάν, σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η ιδιωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και τα φαινόμενα παραπαιδείας αποτελούν παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος, η οποία οφείλει σταδιακά να γίνει περιττή, μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και άρα το μηδενισμό των αντίστοιχων οικογενειακών δαπανών.

3. Ο αγώνας για πλήρη, σταθερή και ασφαλή εργασία για όλους και όλες είναι η απάντηση της Αριστεράς στο νεοφιλεύθερο σχέδιο της γενίκευσης της επισφαλούς απασχόλησης και της εργασιακής περιπλάνησης, που θίγει πρώτα απ' όλους τη νεολαία, τη γενιά των 700 ευρώ και τις γυναίκες.

4. Εκπόνηση και άμεση εφαρμογή ενός έκτακτου προγράμματος για τη δραστική μείωση της ανεργίας συνολικά και ειδικότερα της ανεργίας των νέων, που να βασίζεται στη δραστική αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και των δημόσιων δαπανών για κοινωνικές πολιτικές.

5. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

6. Ίσα δικαιώματα, άρση και καταπολέμηση κάθε διάκρισης λόγω φύλου, θρησκείας, χρώματος, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού. Θετικές δράσεις για την εξάλειψη υφιστάμενων ανισοτήτων. Όχι στις γειτονιές γκέτο, ελεύθεροι δημόσιοι χώροι.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2725&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote