Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ: ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ …… Εκτύπωση E-mail
08.12.08


 

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ: ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ……
Του Σάκη Σερέτη

 

 

 

Απογοητευμένος από την μέχρι τώρα πορεία του Περιφερειακού συμβουλίου του Σ.Α.Ε. Αμερικής δηλώνει ο κ Κώστας Καραλέκας, ο οποίος τυγχάνει εκλεγμένο μέλος του οργανισμού από την περιφέρεια της Νέας Υόρκης για έξι συνεχόμενα χρόνια..

 

 

Αποτελεί δε μαζί με άλλους συνομήλικους του , την νέα γενιά Ελληνοαμερικανών που ενώ ενδιαφέρθηκαν ζεστά και με όραμα για την πορεία του Ελληνισμού, προσέκρουσαν στον βράχο της αυτοπροβολής και την εγωιστική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη κ.Θ.Σπυρόπουλο.
Σήμερα με έκδηλη την αγανάκτηση του για τα όσα συμβαίνουν, αποκαλύπτει περίεργες και αντιδημοκρατικές πτυχές του τρόπου διοίκησης του Σ.Α.Ε. Αμερικής, καθώς όπως περιγράφει, οι περισσότερες αποφάσεις παίρνονται από τον ίδιο τον κ.Σπυρόπουλο, χωρίς τα μέλη που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο να συμμετέχουν σε αυτές και χωρίς καν να ζητείται η άποψη τους, όπως επιβάλλουν οι δημοκρατικές διαδικασίες.
Ενδεικτικό των όσων καταγγέλλει αποτελεί ένα προσωπικό παράδειγμα, που έχει να κάνει με την θέση του ταμία που του ανέθεσε αμέσως μετά την εκλογή του το περιφερειακό συμβούλιο του Σ.Α.Ε.Αμερικής.
Ο κ.Καραλέκας παρόλο που είναι ο εκλεγμένος (από το περιφερειακό συμβούλιο) ταμίας του οργανισμού, δηλώνει ότι καμία σχέση και επαφή έχει με τα του ταμείου και πως όλα αυτά, τα διαχειρίζεται ο κ.Σπυρόπουλος αποκλειστικά και με όποιον τρόπο θεωρεί αυτός σωστό.
«Εμείς σαν μέλη της διοίκησης αυτού του οργανισμού, ποτέ δεν ερωτηθήκαμε για τις καταχωρήσεις στον Ομογενειακό τύπο, για τις οποίες όπως μας ενημέρωσαν κατόπιν, ανήλθαν στο ποσόν των $30.000,χωρίς να υπάρχει αναλυτική αναφορά σε ποιους και πόσα χρήματα διατέθηκαν.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό.
Εδώ υπάρχει μια σειρά από αποφάσεις της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, οι οποίες δεν εκτελούνται για κάποιο περίεργο λόγο, όταν διαφέρουν από τις θέσεις του κ.Σπυρόπουλου.
Αν και είχαμε εκφράσει ανοιχτά την αντίρρηση μας και ψηφίσαμε πλειοψηφικά να κλείσει ,το γραφείο του Σ.Α.Ε Αμερικής στην Ουάσιγκτον, εντούτοις το γραφείο με πρωτοβουλία και απόφαση του κ.Σπυρόπουλου, εξακολουθεί να παραμένει ανοικτό και στοιχίζει μόνο για ενοίκιο $ 30.000 τον χρόνο.
Εάν δε σε αυτό το ποσόν συνυπολογίσεις και την μισθοδοσία προσωπικού και διάφορα άλλα λειτουργικά έξοδα ,το ποσόν αυξάνεται σχεδόν στο διπλάσιο.
Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι το γραφείο στην Ουάσιγκτον δεν προσφέρεται για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό που διέπει το Σ.Α.Ε. και η οποιαδήποτε ανάμειξη μας προσκρούει στην Αμερικανική νομοθεσία.
Επίσης αδυνατώ να κατανοήσω και φυσικά είμαι κατά της λειτουργίας του γραφείου του Σ.Α.Ε. Αμερικής και στην Αθήνα., από την στιγμή που υπάρχει αντίστοιχο γραφείο που υπάγεται στην δικαιοδοσία του προέδρου του Σ.Α.Ε κ.Στέφανου Ταμβάκη και μπορεί να εξυπηρετεί απόλυτα και ικανοποιητικά, τις ανάγκες των Ελληνοαμερικανών που απευθύνονται εκεί.
Επομένως ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί ;
Και για ποιο λόγο θα πρέπει να ξοδεύονται αβασάνιστα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, ακόμα δεν μας έχει ξεκαθαρίσει ο κ.Σπυρόπουλος
Φτάσαμε λοιπόν σήμερα στο σημείο, το ταμείο του οργανισμού να βρίσκεται στο μηδέν και σύμφωνα πάντα με τον κ.Σπυρόπουλο, να βρίσκεται στην ανάγκη να δανείσει ο ίδιος από προσωπικά του χρήματα το ποσόν των $100.000,προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες δαπάνες ,που ωστόσο ο ίδιος αποφάσιζε χωρίς την δική μας έγκριση.
Σε επανειλημμένες γραπτές ερωτήσεις μου που αφορούσαν τον λεπτομερή οικονομικό απολογισμό με παραστατικά έγγραφα, ποτέ δεν πήρα μια σαφή απάντηση και πολύ περισσότερο, ποτέ δεν ευτύχησα να πάρω στα χέρια μου έναν επίσημο αναλυτικό οικονομικό απολογισμό, που να δικαιολογεί με αποδείξεις και παραστατικά έγγραφα, τον τρόπο που ξοδεύονται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Η απάντηση που εισέπραξα ήταν του τύπου «εγώ είμαι υπεύθυνος για τα χρήματα και εγώ θα δώσω απολογισμό».
Μια απάντηση που ποτέ δεν με κάλυψε και φυσικά δεν αρμόζει να ακούγεται, από τον άνθρωπο που τυγχάνει να βρίσκεται στην κορυφή της ηγεσίας του Σ.Α.Ε Αμερικής.
Εδώ θα ήθελα να τονίσω την παθητική στάση της κυρίας Κοκόλη, η οποία όχι μόνο δεν υποστήριξε το αίτημα για λεπτομερή οικονομικό απολογισμό, αλλά με έντονες διαμαρτυρίες προς το πρόσωπο μου, προσπάθησε να υποβαθμίσει την σημασία του.
Όσον αφορά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στο Σικάγο, θα ήθελα να τονίσω πρωταρχικά ότι για λόγους οικονομικούς και μόνο, θα έπρεπε να γίνει στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς οι περισσότεροι από τους συνέδρους τυγχάνει να προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή, που πρακτικά σημαίνει πολύ λιγότερα έξοδα για το ταμείο του Σ.Α.Ε. Αμερικής.
Ωστόσο αυτό δεν είναι το μόνο μελανό σημείο της «δημοκρατικής» συμπεριφοράς του κ.Σπυρόπουλου, καθώς το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου, απαρτίζονταν από αρκετά μέλη του Εθνικού συμβουλίου(δεκανίκι του κ.Σπυρόπουλου) και με πρόσωπα δικής του επιλογής.
Επίσης όμως και από την πλευρά των συνέδρων υπήρξαν σοβαρές παραφωνίες, καθόσον είδα σύνεδρους που ποτέ δεν είχα ξαναδεί και φυσικά δεν γνώριζα καν την ύπαρξη τους.
Η προκλητική συμπεριφορά αποτελούσε βασικό χαρακτηριστικό και βασίλευε σε όλη την διάρκεια του συνεδρίου και σαν τρανταχτό παράδειγμα, σας παραπέμπω στην αυταρχική συμπεριφορά του προεδρεύοντα κ.Θ.Λαλιώτη, ο οποίος δεν μπόρεσε ούτε μια φορά να συντονίσει αξιόλογα την συζήτηση με άξονα τις δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες που επιβάλλονται σε τέτοιες στιγμές».
Ερωτηθείς για την στάση της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου που παρακολούθησε το συνέδριο, ο κ.Καραλέκας τόνισε ότι, «όλοι υποστήριξαν δημόσια τον κ.Σπυρόπουλο, με εξαίρεση τον Βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε ανοιχτά το αίτημα των οκτώ διαφωνούντων, για περισσότερες δημοκρατικές διαδικασίες».
Απαντώντας στην ερώτηση που αφορά την νομική υπόσταση του Σ.Α.Ε. Αμερικής, ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού (501c3),ο κ.Καραλέκας απάντησε ότι, «από τον Μάιο που μας πέρασε έχω ζητήσει εγγράφως να ενημερωθώ για το θέμα αυτό και μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση.
Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσα να τοποθετηθώ θετικά, αλλά ούτε και αρνητικά.
Κλείνοντας θα ήθελα να δηλώσω ότι, εάν μέσα στο επόμενο εξάμηνο δεν αλλάξει η κατάσταση στον τρόπο λειτουργία ς του Σ.Α.Ε. Αμερικής, εγώ θα ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ.
Θεωρώ ανούσιο και υποτιμητικό να συμμετέχω σαν «γλάστρα»σε ένα διοικητικό συμβούλιο, του οποίου οι τύχες και η πορεία χαράσσονται, από τις αποφάσεις μιας μικρής μειοψηφίας».


Ακολουθεί:
Η ένσταση των μελών του περιφερειακού-συντονιστικού Συμβούλιου ΣΑΕ Αμερικής, που αφορά στη νομιμότητα της Συνέλευσης (21-22 Νοεμβρίου 2008)

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Περιφέρειας Αμερικής, και νόμιμα εκλεγμένοι το Νοέμβριο 2006,
Καταθέτουν ένσταση νομιμότητας της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Περιφέρειας Αμερικής με ημερομηνίες 20-22 Νοεμβρίου 2008, στο Σικάγο της Πολιτείας Ιλλινόι των Ηνωμένων Πολιτειών, για τους ακόλουθους λόγους:
1. Η Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε παρανόμως και με παραβίαση του νόμου υπ' αριθμ. 3480/2006 'Aρθρο 4, παρ.6 που αναφέρει οτι «Οι Περιφερειακές Συνελεύσεις συγκαλούντε από τα Συντονιστικά Συμβούλια ανά διετία στις αντίστοιχες Περιφέρειες. Τα Συντονιστικά Συμβούλια αναλαμβάνουν την διοργάνωση των Περιφερειακών Συνελεύσεων των αντίστοιχων Περιφερειών και μεριμνούν για την αναγκαία γραμματειακή υποστήριξη.
Καταρτίζουν την Ημερήσια Διάταξη στην οποία δύνανται να συμπεριληφθούν θέματα μετά από πρόταση των μελών της Συνέλευση.»
Η Γενική Συνέλευση δεν αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Συμβούλιο και ποτέ δεν ψηφίστηκε σε καμία από τις τρεις κανονικές συνεδριάσεις του Σ.Σ. Το Συντονιστικό Συμβούλιο δεν πήρε ποτέ απόφαση, ούτε ερωτήθηκε για την συμμετοχή των Οργανισμών, τον αριθμό αντιπροσώπων έκαστου οργανισμού και δεν συνέταξε την Ημερήσια Διάταξη, όπως προβλέπει ο νόμος.
2. Η Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε παρανόμως και κατά παραβίαση του νόμου υπ’ αριθμ. 3480/2006 Αρθρο 2, παρ. 4 που αναφέρει «Το Συντονιστικό Συμβούλιο εκάστης Περιφέρειας εξετάζει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 2 (νέου οργανισμού στο ΣΑΕ) και εισηγείται την αποδοχή ή μη του μέλους στο Προεδρείο του ΣΑΕ»
Το Συντονιστικό Συμβούλιο ουδέποτε εξέτασε και ουδέποτε πήρε οποιαδήποτε απόφαση για την εγγραφή νέου μέλους στο ΣΑΕ Περιφέρειας Αμερικής.
3. Η Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε παρανόμως και κατά παραβίαση του νόμου 3480/2006
Άρθρο 4 παρ. 9 που αναφέρει ότι «Στις Περιφέρειες του ΣΑΕ λειτουργούν Δίκτυα του Ελληνισμού. Τα της οργάνωσης και λειτουργίας των Δικτύων καθορίζονται με απόφαση της Περιφερειακής Συνέλευσης και συμπεριλαμβάνονται στον κανονισμό λειτουργίας της».
Το Συντονιστικό Συμβούλιο έχει καθορίσει υπεύθυνους δικτύων. Στη Γενική Συνέλευση έχουν προσκληθεί και παρευρίσκονται «μέλη Δικτύων» χωρίς να προϋπάρχει η διαδικασία που ορίζει ο προαναφερθείς νόμος.

Τα Μέλη του Συντονιστικού
Αλίκη Αντριους Σπύρος Γαρυφάλλης Ευθαλία Κατός
Κων/νος Οικονομίδης Κώστας Καραλέκας π. Νικόλαος Κυρίτσης
Μιχάλης Γαλανάκης Πήτερ Καραβίτης, Ph.D

Τα συμπεράσματα δικά σας ……..

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2695&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 31.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote