Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Η Χίλαρυ στο Στέητ Ντιπάρτμεντ Εκτύπωση E-mail
01.12.08

Καθ' οδόν προς την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου, ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώνει επίσημα τη Δευτέρα το διορισμό της Χίλαρι Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την παραμονή του Ρόμπερτ Γκέιτς στο Πεντάγωνο, καθώς και τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εθνικής Ασφάλειας.

Στη συνέντευξη Τύπου, την οποία θα παραχωρήσει από τη βάση του στο Σικάγο ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έλθει η πολυαναμενόμενη επιβεβαίωση της ανάληψης του υπουργείου Εξωτερικών από την Χίλαρι Κλίντον.

Ο διορισμός της έρχεται μετά από συμφωνία να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των δωρητών του ιδρύματος του Μπιλ Κλίντον, και εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην επούλωση του ρήγματος που προκάλεσε στους Δημοκρατικούς η πικρή εσωκομματική μάχη για το χρίσμα.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει και την παραμονή του Ρεπουμπλικανού Ρόμπερτ Γκέιτς στη θέση του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, στη βάση της υπόσχεσής του για διακομματική κυβέρνηση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να παραδοθεί στα χέρια του δικηγόρου της Ουάσινγκτον Έρικ Χόλντερ.

Ο Χόλντερ είχε διατελέσει υφυπουργός Δικαιοσύνης επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον και θα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Είχε ενεργό συμμετοχή στην ομάδα που αναζήτησε τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα, καταλήγοντας στην εμπειρία δεκαετιών του Τζο Μπάιντεν στην εξωτερική πολιτική.

Στο κρίσιμο υπερυπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, το οποίο συστάθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, πρόκειται να διοριστεί η γερουσιαστής της Αριζόνα Τζάνετ Ναπολιτάνο.

Η 50χρονη Ναπολιτάνο είχε διατελέσει γενική εισαγγελέας στην πολιτεία της Αριζόνα και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα και με θέματα μετανάστευσης, που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Για τη θέση του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να ανακοινώσει το όνομα της Σούζαν Ράις, της συμβούλου της προεκλογικής του εκστρατείας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.


Τα ονομάτα των Κλίντον, Γκέιτς, Χόλντερ, Ναπολιτάνο και Ράις έχουν συζητηθεί ευρέως για τα συγκεκριμένα πόστα και με την επίσημη ανακοίνωση του διορισμού τους συμπληρώνεται το ένα τρίτο της νέας διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα.

Στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να ανακοινώσει και σειρά συμβούλων στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2658&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote