Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Αντιφατικός ο Ταλάτ» Εκτύπωση E-mail
28.11.08

«Στόχος μας δεν είναι να παρεμποδίσουμε την τουρκική ένταξη στην ΕΕ, αλλά να αξιοποιήσουμε την τουρκική επιθυμία για ένταξη» τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας

 σε συνέντευξη που παραχώρησε κατά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο προβολής βέτο στη διαδικασία ένταξης της γείτονος στην Ένωση.

Ο πρόεδρος της Κύπρου υπογράμμισε πως «δεν συμφέρει το ροκάνισμα του χρόνου, καθώς τα τετελεσμένα βρίσκονται στη θέση τους και βαθαίνουν, ενώ δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι ξένοι θα ασχολούνται για πάντα με το Κυπριακό».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες για το Κυπριακό, ο κ. Χριστόφιας σημείωσε πως «η στάση Ταλάτ είναι αντιφατική» και ανέφερε ενδεικτικά ότι, ενώ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υπογραμμίζει πως δεν επιδιώκει τη συνομοσπονδία, όλες του οι προτάσεις κατατείνουν στο μοντέλο της συνομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε πως έχει προτρέψει τον κ.Ταλάτ να απογαλακτιστεί από την Αγκυρα, σημείωσε όμως πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης «αντέδρασε σε αυτό σφόδρα. "Χωρίς την άδεια της Τουρκίας δεν θα μπορούσα καν να ξεκινήσω τις συνομιλίες", μου είπε ο Ταλάτ».

Ακόμη, αναφέρθηκε στις 16 διεθνείς επισκέψεις που έχει κάνει στους εννιά μήνες της θητείας του (με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτήν που έκανε την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα), τονίζοντας: «Αισθανόμαστε άνετα στη διεθνή κοινότητα, καθώς βρίσκουμε καλή ανταπόκριση. Με τους Τουρκοκύπριους δυσανασχετούν οι ξένοι».

Συναντήσεις με την αντιπολίτευση

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο κ. Χριστόφιας είχε συναντήσεις με την Αλέκα Παπαρήγα, τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Την ανησυχία της για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο αλλά και την αδιαλλαξία της τουρκοκυπριακής πλευράς η οποία στηρίζεται από την ηγεσία της Τουρκίας επισήμανε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Αν κάποιος θέλει να προσφέρει, πρέπει να ασκήσει πίεση προς την τουρκοκυπριακή πλευρά και κυρίως προς την Τουρκία, τόνισε η γγ του ΚΚΕ.

Έχει μεγάλη σημασία να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας, τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας δίνει μια σημαντική μάχη για το Κυπριακό, σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2651&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote