Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ελεύθεροι οι δύο Ελληνες Εκτύπωση E-mail
28.11.08

Οι δύο Έλληνες πολίτες που ήταν εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο Ομπερόι της Βομβάης είναι πλέον ελεύθεροι, υγιείς και ασφαλείς, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Γ. Κουμουτσάκος έπειτα από επικοινωνία με τον έλληνα πρέσβη στο Νέο Δελχί κ. Σταύρο Λυκίδη.

«Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιστροφή τους, η οποία είναι θέμα χρόνου» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο Ομπερόι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση από τις ειδικές δυνάμεις και τον ινδικό στρατό, καθώς τρομοκράτες εξακολυθούν να κρατούν ομήρους. Περίπου 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, απομακρύνθηκαν το πρωί από το ξενοδοχείο, περισσότερες από 36 ώρες μετά την επίθεση εξτρεμιστών ισλαμιστών. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί συνολικά 93 ανθρωποι από το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ομίλου Oberoi, περίπου 200 άνθρωποι βρίσκονταν το βράδυ της Πέμπτης στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με το στρατό, τουλάχιστον ένας εξτρεμιστής μάχεται εναντίον των ινδικών ειδικών δυνάμεων και στο ξενοδοχείο Τaj Hotel και είναι πιθανό να κρατά έναν ή δύο ομήρους.

«Είχαμε επαφή με έναν τρομοκράτη. Κινείται ανάμεσα σε δύο ορόφους. Ακούσαμε τις φωνές μιας γυναίκας και ενός άντρα που είναι πιθανόν να κρατούνται όμηροι», πρόσθεσε αντιστράτηγος που εποπτέυει των επιχειρήσεων.

Στο Εβραϊκό Κέντρο βρίσκονται τουλάχιστον 17 μέλη των ειδικών δυνάμεων, ενώ οι ισλαμιστές εξακολουθούν να κρατούν άγνωστο αριθμό ομήρων, ενώ ακούγονται συνεχείς εκρήξεις από το εσωτερικό του κτιρίου. Το Εβραϊκό Κέντρο στεγάζεται στο Μέγαρο Ναριμάν, ένα συγκρότημα κατοικιών και γραφείων.

Την ίδια ώρα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σε 130 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις.  

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ δήλωσε νωρίτερα ότι οι επιθέσεις διαπράχθηκαν από οργανώσεις που έχουν την έδρα τους σε γειτονικά κράτη της Ινδίας, υπονοώντας το Πακιστάν, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα μιας αναζωπύρωσης της έντασης μεταξύ των δύο πυρηνικών χωρών. Ο ινδός πρωθυπουργός προειδοποίησε για το «κόστος», αν τα κράτη αυτά δεν αναλάβουν δράση ώστε από το έδαφος τους να σταματήσουν να εξαπολύονται τέτοιες επιθέσεις.

Σχεδόν 25 βαριά οπλισμένοι άνδρες, με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες -ορισμένοι από τους οποίους έφθασαν δια θαλάσσης στη Βομβάη- σκόρπισαν τον τρόμο σε πολλά σημεία της πόλης, δημοφιλή σε τουρίστες και επιχειρηματίες, μεταξύ τους τα δύο καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης.

Τουλάχιστον επτά από ενόπλους αυτούς σκοτώθηκαν και εννέα φερόμενοι ως ύποπτοι κρατούνται, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τρεις από τους ενόπλους που εξαπέλυσαν επιθέσεις στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας ομολόγησαν ότι είναι μέλη της πακιστανικής οργάνωσης Λασκάρ-ε-Τάιμπα, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Hindu.

Η Λασκάρ-ε-Τάιμπα, μια από τις μεγαλύτερες ισλαμικές οργανώσεις στη Νότια Ασία, διέψευσε την Πέμπτη ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τις επιθέσεις αυτές.

«Βασιζόμενοι στις μαρτυρίες των υπόπτων οι ανακριτές πιστεύουν ότι μια ή περισσότερες ομάδες μελών της Λασκάρ έφυγαν από το Καράτσι με ένα εμπορικό πλοίο νωρίς την Τετάρτη», γράφει η εφημερίδα. Οι δράστες αποβιβάστηκαν στη Βομβάη με ένα ταχύπλοο και κατόπιν χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες για να επιτεθούν σε πολλά σημεία.



e-tipos.com

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2647&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote