Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πολύνεκρες επιθέσεις στη Βομβάη Εκτύπωση E-mail
27.11.08

Μονάδες του ινδικού στρατού εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο Ομπερόι της Βομβάης μετά τις πληροφορίες ότι οι δράστες των επιθέσεων εισήλθαν στα ξενοδοχεία Ομπερόι και Ταζ Μαχάλ και κρατούν ομήρους τουρίστες, μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Εκρήξεις ακούστηκαν και στα δύο ξενοδοχεία, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Νωρίτερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στόχοι των επιθέσεων ήταν τα πολυτελή ξενοδοχεία Ταζ Μαχάλ και Ομπερόι, καθώς και το Καφέ Λέοπολοντ, το γνωστότερο εστιατόριο για τους τουρίστες της πόλης, αλλά και νοσοκομεία και σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν ότι τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις και 250 τραυματίστηκαν. Την ίδια στιγμή, ο Χεμάντ Καρκάρε, αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας σκοτώθηκε στις επιθέσεις. Ωστόσο, το CNN κάνει λόγο για 78 νεκρούς και 250 τραυματίες.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην ινδική τηλεόραση ότι ένοπλοι στη Βομβάη αναζητούσαν κατόχους βρετανικών και αμερικανικών διαβατηρίων. «Ήθελαν οποιονδήποτε με βρετανικό και αμερικανικό διαβατήριο», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ αναφέροντας ότι ο ίδιος ταξίδεψε από το Λονδίνο στην Ινδία για επιχειρηματικούς λόγους, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. «Ήθελαν ξένους», τόνισε.

Οι επιτιθέμενοι άνοιγαν πυρ «μέσα στο πλήθος αδιακρίτως» και έριχναν και χειροβομβίδες, αναφέρεται από την τοπική αστυνομία.«Είχαμε τρομοκρατικά πλήγματα σε επτά σημεία της πόλης» ανέφερε υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή. Η ταυτότητα των δραστών των επιθέσεων παραμένει άγνωστη.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει στην κυκλοφορία τις περιοχές των συμβάντων. Πυρά έχουν ριφθεί και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ενώ αναφέρθηκε από πολίτη και έκρηξη που προήλθε από όχημα σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του τοπικού αεροδρομίου.

Άλλος πολίτης ανέφερε έκρηξη μέσα σε ταξί που κινείτο στην πόλη. Η αστυνομία αναφέρει επίσης ότι ένοπλοι έχουν βρει καταφύγιο «μέσα σε κτήρια της πόλης».

«Οι Μουτζαχεντίν του Ντεκάν» αναλαμβάνουν την ευθύνη

Μια ισλαμιστική οργάνωση που αυτοαποκαλείται «οι Μουτζαχεντίν του Ντεκάν» ανέλαβε την ευθύνη για τις πολλαπλές και σχεδόν ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις απόψε, που είχαν στόχο την πόλη της Βομβάης, προκαλώντας τον θάνατο 80 ανθρώπων, μετέδωσε το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PTI.

Η ισλαμιστική οργάνωση έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αρκετά μέσα ενημέρωσης αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη σειρά των επιθέσεων που έπληξαν απόψε τη Βομβάη.

Μια άλλη οργάνωση ελάχιστα γνωστή στις ινδικές αρχές, οι Ισλαμικές Δυνάμεις Ασφαλείας - Ινδοί Μουτζαχεντίν, είχε αναλάβει την ευθύνη για τις εκρήξεις που έπληξαν στα τέλη Οκτωβρίου το κρατίδιο Ασάμ της βορειοανατολικής Ινδίας, με σχεδόν 80 νεκρούς.

Πριν από έξι εβδομάδες, το Νέο Δελχί ήταν ο στόχος σειράς βομβιστικών επιθέσεων σε αρκετές πολυσύχναστες αγορές του, με 20 νεκρούς. Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές ανέλαβε μια οργάνωση που αυτοαποκαλείτο Ινδοί Μουτζαχεντίν.

www.kathimerini.gr

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2643&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote