Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Το DVD,η μάρτυς και ο νομάρχης Εκτύπωση E-mail
17.11.08

Το επίμαχο βίντεο αλλά και την μάρτυρα-κλειδί, Κωνσταντίνα Κάννου,που ήταν παρούσα στη συνάντηση Σωτηροπούλου-Ψωμιάδη αναζητά η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου. Καλεί επίσης και τον ίδιο τον Π.Ψωμιάδη.

Βέβαια, πριν ακόμη φθάσει στη Βουλή το επίμαχο βίντεο, έσπευσε ο Π.Παυλόπουλος να μιλήσει για "ψευδομάρτυρες που εμπλέκουν τον πρωθυπουργό" και διασυνδέσεις πολιτικών δυνάμεων με τον υπόκοσμο!

 
Η κ. Σωτηροπούλου είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή της, πως η κ. Κάννου, μέλος της ΝΔ ήταν παρούσα όταν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ανέφερε τα περί άνωθεν εντολών στην υπόθεση

Παράλληλα, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει και το dvd στο οποίο εμφανίζεται ο σύντροφος της κ. Σωτηροπούλου, Μιχάλης Κουκοβίνος, να εκβιάζει τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη, φίλο του επιχειρηματία Θανάση Πάπιστα (εταιρεία του οποίου έχει αγοράσει οικόπεδα από τα παραχωρηθέντα στη Μονή Βατοπεδίου) προκειμένου να μην προβεί σε αποκαλύψεις.

 

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος ερωτηθείς αν θα ζητηθεί η επανεξέταση της κας Σωτηροπούλου, μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού βίντεο, δήλωσε πως αυτό αφορά τη λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς και το θέμα της κατ' αντιπαράσταση εξέτασης της κας Σωτηροπούλου και του κ.Ψωμιάδη.

Παράλληλα πρόσθεσε πως μέρα με τη μέρα έρχονται στο φως στοιχεία που αποκαλύπτουν όσους έχουν ως μοναδικό στόχο να πλήξουν μεθοδευμένα την κυβέρνηση.

"Κάποιοι που δρουν στο παρασκήνιο,καθοδηγούν περίεργους μάρτυρες και άτομα με ύποπτη συμπεριφορά, επιχειρώντας έτσι να παίξουν παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Είναι συνένοχοι όσοι τους παρέχουν πολιτική κάλυψη φανερά, σιωπηρά ή με την ανοχή τους. Ματαιοπονούν. Δεν πρόκειται να τα καταφέρουν", τόνισε.

Πάντως ο κ. Παυλόπουλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, έσπευσε να αποφανθεί οτι "δεν ταιριάζει στις πολιτικές δυνάμεις να ανακαλύπτουν ψευδομάρτυρες, που έχουν διασυνδέσεις με ανθρώπους του υποκόσμου, οι οποίοι επιτίθενται εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης"!

"Δείτε ποιοι κάλεσαν ως μάρτυρα συγκεκριμένη κυρία, για την οποία υπάρχουν αποκαλύψεις τις τελευταίες ημέρες" συμπλήρωσε.

"Η Πελέκη διέπραξε... σφάλμα"

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος «ανέθεσε στην κα Πελέκη - Βουλγαράκη τα συμβόλαια» τόνισε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου,ο πρόεδρος του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών, Νικόλαος Στασινόπουλος.

«Εφόσον υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, μπορούν να πάρουν την εντολή αυτή από την υπηρεσία - και έτσι δόθηκαν στην κα Πελέκη τα συμβόλαια».

«Δεν θυμάμαι ωστόσο, αν είχε υποβάλλει σχετική αίτηση» ανέφερε ο μάρτυς, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να ενημερώσει περί αυτού την Επιτροπή.

Ο κος Στασινόπουλος εκτίμησε πως «βούληση του Δημοσίου, φαίνεται από τα συμβόλαια να είναι ο αποχαρακτηρισμός της έκτασης της Ουρανούπολης».

Κληθείς από τον Ν. Τσούκαλη να σχολιάσει την περιγραφή της έκτασης των 8600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη, που από «δάσος χθαμαλόν» εκτιμήθηκε από τον νομικό σύμβουλο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χρ. Μπότσιο ως αγροτική έκταση για να συμπεριληφθεί στα συμβόλαια ως «οικόπεδο», ο κος Στασινόπουλος παραδέχθηκε πως η συμβολαιογράφος Αικ. Πελέκη-Βουλγαράκη διέπραξε σφάλμα, το οποίο ωστόσο δεν ενέχει νόμιμες συνέπειες ως προς την χρήση της έκτασης:

«Όποιος θελήσει να κτίσει, θα απευθυνθεί στην Πολεοδομία, η Πολεοδομία θα του ζητήσει χαρτί του Δασαρχείου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Δεν τα ζητάμε εμείς» ανέφερε ο μάρτυς.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαμαρτυρίες των ορκωτών εκτιμητών, ότι εκλήθησαν να εκτιμήσουν ένα δάσος, το οποίο στη συνέχεια πουλήθηκε ως «οικόπεδο» με εμφανώς υποτιμημένη την αξία του, ο μάρτυς έκρινε πως «το συμβόλαιο δεν είναι άκυρο.

«Η μη αποτίμηση της πραγματικής ιδιότητας του ακινήτου εκ μέρους των εκτιμητών, θα μπορούσε ωστόσο να αποτελέσει λόγο αναστροφής της σύμβασης».

Ο κος Στασινόπουλος εξάλλου, συμφώνησε πως η υπουργική απόφαση Μπασιάκου, βάσει της οποίας έγιναν οι ανταλλαγές, θα έπρεπε να είχε αναφερθεί στα συμβόλαια και να είχε δημοσιευθεί ενδεχομένως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιος αν κάτι τέτοιο είναι υποχρεωτικό.

Τέλος, ο μάρτυς ανέφερε ότι οι ανταλλαγές έγιναν μεταξύ ενός οργάνου του Δημοσίου (την ΚΕΔ) και ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου που είναι η Μονή.

«Αν θα έρχονταν σε εμένα τον συμβολαιογράφο και θα μου ζητούσαν να συντάξω το συμβόλαιο, νομίζω ότι θα το συνέτασσα με τις δηλώσεις των συμβαλλομένων. Αν ήταν ιδιώτες, σίγουρα θα ζήταγα για μία έκταση 8600 στρεμμάτων χαρτί δασαρχείου. Εδώ όμως, είναι το ίδιο το Δημόσιο. Εγώ ως συμβολαιογράφος δεν έχω υποχρέωση να ελέγξω τη δήλωση του μηχανικού, ούτε μπορώ να το πράξω από την Αθήνα. Όταν το ίδιο το Δημόσιο έρχεται και χαρακτηρίζει την έκταση αυτή «οικόπεδο» και υπάρχουν νομικοί σύμβουλοι και από τις δύο πλευρές που ελέγχουν τους τίτλους, εγώ ως συμβολαιογράφος τους αποδέχομαι χωρίς κανέναν ενδοιασμό» τόνισε ο μάρτυς.

ethnos

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε να εξετάσει τους κ.κ. Κουκοβίνο, Καραμπέρη και Ψωμιάδη καθώς και τους διευθυντές της Πολεοδομίας και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στη Θεσσαλονίκη.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2603&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 17.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote