Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Νίπτει τας χείρας» του ο Πόλσον για την αυτοκινητοβιομηχανία Εκτύπωση E-mail
13.11.08

Ο υπουργός των Οικονομικών Χένρι Πόλσον ανέφερε κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα, ότι το κονδύλι των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων που τέθηκε από το Κογκρέσο στη διάθεση του υπουργείου των Οικονομικών είχε ως στόχο να βοηθηθεί το (αμερικανικό) θεσμικό πιστωτικό σύστημα, όχι όμως την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

«Γνωρίζω ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι σπουδαίες για τις Ηνωμένες Πολιτείες», ότι αυτή η βιομηχανία είναι μία «βιομηχανία-κλειδί» για την οικονομία μας», επισήμανε ο αξιωματούχος. «Πρέπει, επομένως, να εξευρεθεί μία λύση για τους τρεις μεγάλους ομίλους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Ντιτρόιτ (Φορντ, Τζένεραλ Μότορς, Κράϊσλερ) οι οποίες είναι αντιμέτωπες με εξαιρετικά σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Όμως το Σχέδιο Σωτηρίας που εγκρίθηκε στο Κογκρέσο έχει ως αποδέκτη του το θεσμικό πιστωτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε ο Χένρι Πόλσον.

«Εστιάζω λοιπόν την προσοχή μου στο πιστωτικό σύστημα επειδή δεν μπορώ να διανοηθώ τομέα, που να έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα πάνω στην ομοσπονδιακή οικονομία, υπογράμμισε τέλος ο Πόλσον.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2576&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote