Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο «αέρας αλλαγής»του Γιώργου Εκτύπωση E-mail
10.11.08

Στις αρχές του Δεκέμβρη ο Γ. Παπανδρέου θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη, όπου ο Χ. Θαπατέρο, αμέσως μετά την επανεκλογή των σοσιαλιστών, σχημάτισε κυβέρνηση, με τις γυναίκες σοσιαλίστριες να καταλαμβάνουν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο!

Οσοι γνωρίζουν καλά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ λένε ότι οι ιδέες του είναι εξίσου καινοτόμες με του Ισπανού πρωθυπουργού και θυμίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν σταμάτησε να «προβάρει» νεωτερικές αλλαγές ακόμη κι όταν τα γκάλοπ τού γύριζαν με σφοδρότητα την πλάτη.

Ωστόσο οι ίδιοι άνθρωποι διευκρινίζουν ότι για έναν πολιτικό είναι άλλο να τολμά όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση και άλλο όταν έχει τον «αέρα» του «κυβερνήτη» της χώρας.

Αν κάποιος θελήσει να αποκωδικοποιήσει αυτό το «σήμα» ανθρώπων του επιτελείου του κ. Παπανδρέου, αντιλαμβάνεται ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να «ταράξει» τις ισορροπίες - τουλάχιστον μέχρι να πετύχει τον εκλογικό του στόχο.

Περισσότερες ευκαιρίες. Σ αυτήν τη φάση και ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει προοδευτική άνοδο στα γκάλοπ, στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου σχεδιάζουν «περισσότερες ευκαιρίες» για όλο και περισσότερα στελέχη.

Είναι κοινό μυστικό ότι έμπιστοι συνεργάτες του αναζητούν αθόρυβα τα... πουλέν σε κάθε νομό και με εντολή να εξασφαλιστούν συνθήκες ενότητας για τον κομματικό χώρο.

Νέους ανθρώπους όχι απαραίτητα με τη... στάμπα του «ήλιου», πολλές γυναίκες (άλλωστε στα όργανα έχει ορίσει την συμμετοχή τους κατά 40%), καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, με την προϋπόθεση να μη «λάμπουν» απλώς, καθώς πιστεύουν ότι δεν συνάδει με το νέο «στυλ» που εμπιστεύεται ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου και δεν ταιριάζει με τη συγκυρία της οικονομικής κρίσης.

Στο νέο «κάδρο του Γιώργου» φαίνεται ότι έχουν ήδη... εξασφαλίσει χώρο νέα στελέχη που απέκτησε μαζί τους σχέσεις εμπιστοσύνης και που η παρουσία τους δεν ανακυκλώνει σενάρια περί διατήρησης του «κυβερνητισμού» του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα προβεί σε κινήσεις που θα κάνουν αισθητό τον «αέρα αλλαγής», αλλά θα δώσει έμφαση και στην ανάδειξη της σταθερότητας, της σιγουριάς και της αποτελεσματικότητας με τη συμμετοχή στην πρώτη γραμμή κορυφαίων στελεχών.

ΓΙΑΝΝΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ
Οι δύο «νέοι» δηλώνουν υποψηφιότητα

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, από δήμαρχος Πάρου μπήκε στο «ιερό» και ανέλαβε να «συμβολίσει» το «νέο πρόσωπο» του κόμματος. Οπως και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου (και νωρίτερα του Κ. Σημίτη) στον ρόλο του εκπροσώπου Τύπου - όπου έχει ήδη διανύσει πολλά «χιλιόμετρα» χωρίς λάθη, αντιθέτως με σταδιακή πρόοδο.

Και οι δύο επιλογές κρίνονται επιτυχείς και όλοι βάζουν στοίχημα ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ενδεχόμενη προσεχή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (με ή χωρίς κεντροαριστερή διεύρυνση).

Ιδιαίτερη εκτίμηση φαίνεται ότι έχει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και στη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου - την όρισε στην Ευρωβουλή, την αιφνιδίασε ορίζοντάς τη γραμματέα του κόμματος και τον... αιφνιδίασε όταν του ζήτησε να κατέλθει στις προηγούμενες εκλογές υποψήφια βουλευτής με «σταυρό» και όχι στο Επικρατείας.

Σήμερα η κυρία Ξενογιαννακοπούλου έχει την ευθύνη της συγγραφής του νέου προγράμματος.

Η Φώφη Γεννηματά. Πρόσωπο με ιδιαίτερα κοινωνικό προφίλ θεωρείται η Φώφη Γεννηματά. Σε κάθε περίπτωση θα αξιοποιηθεί στους επόμενους... τόνους της Χαριλάου Τρικούπη. «Η Φώφη θα είναι», προβλέπουν διάφοροι, «εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος αν κάνουμε κυβέρνηση».

Σημαντικό ρόλο θα έχουν και νυν ευρωβουλευτές, όπως ο Σταύρος Λαμπρινίδης και η Μαριλένα Κοππά, που έχουν «έργο» στην Ευρωβουλή και αποτελούν έμπιστους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου.

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
Ανθρωπος-κλειδί

Αν και τελευταίως δέχτηκε πολλά πυρά για το πώς χειρίζεται την κρίσιμη ευθύνη της στον τομέα Οικονομίας, η Λούκα Κατσέλη παραμένει άνθρωπος-κλειδί στο στενό επιτελείο του Γ. Παπανδρέου.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΕΜΑΡΧΑΚΙΣ
Ξανά στο προσκήνιο

Ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις πανεπιστημιακός (ένα βήμα πριν από το Νόμπελ, λένε συνάδελφοί του), επανέκαμψε στο οικονομικό επιτελείο, όπου συμβάλλουν στον σχεδιασμό και άλλοι επιστήμονες. Μεταξύ αυτών η Ντίνα Λάζαρη .

ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
Επί χρόνια συνεργάτης

Πάντα κοντά και με ουσιαστική επιρροή στη διαμόρφωση «γραμμής», ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Παπανδρέου, έχει τώρα τον Πολιτικό Σχεδιασμό.

ΣΥΛΒΑΝΑ ΡΑΠΤΗ
Με παρελθόν και μέλλον

Το πέρασμά της από τη Νεολαία ήταν ισχυρό και αναλαμβάνει περιοδείες και ομιλίες παντού. Σε παράλληλη πορεία και η Τόνια Αντωνίου. Οι δύο κυρίες είναι εκπρόσωποι του «ρεύματος» «ρευματικές» στο Πολιτικό Συμβούλιο.

ΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ
Πέρασε τα τεστ

Από τους βουλευτές που ο κ. Παπανδρέου έχει συγχαρεί για τη δουλειά τους σε κρίσιμους τομείς και φαίνεται ότι θα αξιοποιήσει και μελλοντικά. Δύο ακόμα βουλευτές που επίσης έχουν διακριθεί είναι οι κ. Φίλιππος Σαχινίδης και Χάρης Τσιόκας.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΟΠΠΑ
Με έργο στην Ευρωβουλή

Με «έργο» στην Ευρωβουλή όπως ο Σταύρος Λαμπρινίδης. Οι δυο τους αποτελούν έμπιστους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου και θα έχουν σημαντικό ρόλο.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ
Η ενότητα έχει ρεύμα

Ενας ακόμα βουλευτής από το «ρεύμα» που αναλαμβάνει «αποστολές» για το κόμμα. Ο Ευ. Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα της συνεργασίας και ο κ. Παπανδρέου έδειξε ότι επιζητεί την αξιοποίηση όλων.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2560&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote