Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Ουδέν σχόλιο» για τη δήλωση Ταλάτ Εκτύπωση E-mail
29.10.08

Ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις του Μεχμέτ Αλή Ταλάτ για λύση μέσω της ένωσης της Κύπρου και όχι της επανένωσης της.

Εάν το σχολίαζα, είπε, θα άρχιζε μια νέα δημόσια διαμάχη.

Δεν είναι αδυναμία το γεγονός ότι δεν σχολιάζουμε δηλώσεις του Ταλάτ ή άλλων παραγόντων της τουρκικής πλευράς, ούτε πράγματα, που λέγονται στο εσωτερικό μέτωπο, διευκρίνισε ο Κύπριος πρόεδρος. Αντίθετα, είπε, είναι υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας κλήθηκε να σχολιάσει και τοποθέτηση του Βρετανού ύπατου αρμοστή, ότι η ασφάλεια πρέπει να διαχωριστεί σε ασφάλεια της λύσης, ασφάλεια των κατοίκων και τις εγγυήσεις για μη απόσχιση.

Είπε ότι τα δικά του σχόλια και εισηγήσεις γίνονται στο τραπέζι των συνομιλιών. Εάν έχω να πω κάτι στον Βρετανό αρμοστή ή τον Βρετανό πρωθυπουργό, πρόσθεσε, θα το πω με πολλή ειλικρίνεια και «έξω από τα δόντια», όταν χρειάζεται.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, είπε, έχει τις θέσεις της πάνω σε αυτά τα ζητήματα, προσθέτοντας ότι η Κύπρος, ως σύγχρονη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν χρειάζεται εγγυήσεις και εγγυητές και αυτή είναι η άποψη την οποία προωθεί.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2508&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote