Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ροζ σκάνδαλο στο ΔΝΤ; Εκτύπωση E-mail
19.10.08

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, μια δεύτερη, πιο προσωπική αυτή τη φορά, κρίση «χτυπά» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal είναι σε εξέλιξη έρευνα για να εξακριβωθεί αν ο γάλλος επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, εκμμετάλευτηκε την εξουσία του για να συνάψει ερωτική σχέση με υφιστάμενο του.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η έρευνα που έχει ανατεθεί στο δικηγορικό γραφείο Morgan, Lewis & Bockius LLP, ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Επικεφαλής της έρευνας έχει τεθεί ο Σακούρ Σαλάμ, που εκπροσωπεί την Αίγυπτο και άλλες αραβικές χώρες για πολλά χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Ο ίδιος ο Ντομινίκ Στρος Καν παραδέχθηκε ότι πρόκειται «για γεγονός που συνέβη στην προσωπική μου ζωή τον Ιανουάριο του 2008» και δήλωσε ότι συνεργάζεται με την επιτροπή αλλά αρνήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε την θέση του στο ΔΝΤ.

Η υπόθεση αφορά τη σχέση του Στρος Καν με την Πιρόσκα Ναγκί, που το επίμαχο διάστημα ήταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο τμήμα του ΔΝΤ που αφορά την Αφρική.

Η κ. Ναγκί, μάλιστα, παραιτήθηκε τον Αύγουστο από τη θέση της στο Ταμείο, όταν μειώθηκε ο αριθμός του εργατικού δυναμικού του τμήματος, και τώρα εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2467&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote