Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Δεν καταργείται η βίζα Εκτύπωση E-mail
18.10.08

Εκτός του προγράμματος κατάργησης της βίζας στις ΗΠΑ έμεινε και επισήμως η Ελλάδα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής την κατάργηση της βίζας για τους υπηκόους της Νότιας Κορέας και έξι χωρών της ανατολικής Ευρώπης που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.

Η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Σλοβακία και η Νότια Κορέα, όλες σύμμαχοι των ΗΠΑ, «πληρούν τις συνθήκες για να ενταχθούν στο σύστημα εξαίρεσης από τη βίζα» ανέφερε ο Μπους.

«Σύντομα, οι υπήκοοι αυτών των χωρών θα μπορούν να έλθουν στις ΗΠΑ για δουλειές ή για τουρισμό, χωρίς να διαθέτουν βίζα» προσέθεσε.

Ο αποκλεισμός της χώρας μας έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς.

Με αντίποινα απειλεί η Κομισιόν

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να λάβει μέτρα κατά των ΗΠΑ, σε περίπτωση που δεν εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους να συμπεριληφθούν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη στο πρόγραμμα κατάργησης βίζας διατύπωσε ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος του αρμόδιου, για θέματα Δικαιοσύνης, επιτρόπου Ζακ Μπαρό.

«Εάν δεν τηρηθεί η δέσμευση», τόνισε o εκπρόσωπος, «είμαστε έτοιμοι να λάβουμε ορισμένα αντίποινα, όπως για παράδειγμα την υποχρέωση έκδοσης βίζας για τους κατόχους αμερικανικών διπλωματικών διαβατηρίων».

Κληθείς να τοποθετηθεί για την περίπτωση της Ελλάδας ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν μπορεί να προδικάσει μια απόφαση, που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι εφόσον συμβεί αυτό, η Επιτροπή θα εξετάσει την αντίδρασή της Ελλάδας.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2460&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote