Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Εκτακτη συνάντηση στο Λευκό Οίκο Εκτύπωση E-mail
18.10.08

Εκτάκτως θα συναντηθούν το Σάββατο ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους με τον προεδρεύοντα της ΕΕ Νικολά Σαρκοζί και τον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο, με αντικείμενο τη σύγκληση διεθνούς Συνόδου για την οικονομική κρίση.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Νικολά Σαρκοζί με τον Τζορτζ Μπους στο Καμπ Ντέιβιντ θα βρεθεί η Σύνοδος -που αναμένεται να γίνει έως τα τέλη Νοεμβρίου- για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος.

Οι «27» της ΕΕ θεωρούν ότι η Σύνοδος αυτή θα πρέπει να λάβει τις πρώτες αποφάσεις για τη διαφάνεια, τους νέους κανόνες ρύθμισης και τη διασυνοριακή εποπτεία των αγορών, καθώς και τη δημιουργία ενός συστήματος «προειδοποίησης» για τον συστημικό κίνδυνο, ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά η εμπιστοσύνη στις αγορές.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στηρίζουν την ιδέα της πραγματοποίησης μίας διεθνούς διάσκεψης για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Την πρόταση για τη διεθνή διάσκεψη, που συχνά περιγράφεται ως νέο «Μπρέτον Γουντς», έχει διατυπώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος ζητά να γίνει πριν από το τέλος του έτους.

Ο ίδιος, σε άρθρο του στην εφημερίδα Washington Post, επισημαίνει ότι η οικονομική κρίση είναι μια καθοριστική στιγμή για την παγκόσμια οικονομία και πρέπει να βρεθούν λύσεις σε διεθνές επίπεδο για τον τερματισμό της.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε η διάσκεψη να γίνει στη Νέα Υόρκη, ενώ την ιδέα ενός νέου «Μπρέτον Γουντς» στηρίζει και η Γερμανία, καθώς όλοι φοβούνται τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης στην πραγματική οικονομία.

Η οικονομική κρίση αναμένεται να επισκιάσει και τη Σύνοδο των Γαλλόφωνων κρατών στον Καναδά, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν την Παρασκευή και ολοκληρώνονται την Κυριακή.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2459&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote