Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Η λαθρομετανάστευση θα λυθεί με το Κυπριακό Εκτύπωση E-mail
17.10.08

Την ελπίδα ότι η υλοποίηση της απόφασης της Ευρωπαικής Ένωσης θα οδηγήσει σε μείωση των ρευμάτων λαθρομεταναστών στην Κύπρο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του μετά τη τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

 

Η Κύπρος είπε ο κ. Χριστόφιας, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης και σημείωσε ότι αυτό θα επιλυθεί με τη λύση του Κυπριακού, όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα έχει έλεγχο πάνω στις ακτές όλου του νησιού.

 Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε επίσης στα συμπεράσματα της Συνόδου σχετικά με το κλίμα, την ενέργεια και για την χρηματοπιστωτική κρίση. Ανέφερε ότι η απόφαση στηρίξει το χρηματοοικονομικό σύστημα των χωρών της ΕΕ και πρόσθεσε ότι στην Κύπρο εφαρμόζεται ένα σύστημα λελογισμένης μικτής οικονομίας, γεγονός που δημιουργεί περισσότερη σταθερότητα και στην οικονομία και στους διάφορους συντελεστές της οικονομίας. Είπε επίσης ότι οι κυπριακές τράπεζες και οι συνεργατικές εταιρείες δεν έχουν επενδύσει σε ''τοξικά προϊόντα'' και εξέφρασε τη θέση ότι δεν αναμένεται ότι η κυπριακή οικονομία ή το χρηματοοικονομικό σύστημα της Κύπρου θα έχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. "Όμως επαγρυπνούμε και ετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανότητα", υπέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε σχέση με την απόφαση της ΕΕ για χρήση σε ποσοστό 20% πράσινης ενέργειας μέχρι το 2020 που θα οδηγήσει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι στα συμπεράσματα λαμβάνονται υπόψη οι ιδιομορφίες κάποιων χωρών μελών, όπως η Κύπρος, η οποία ως νησί είναι απομονωμένη και δεν μπορεί να έχει σύνδεση με πηγές παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη.

 Ο Πρόεδρος αναχωρεί αργότερα σήμερα για την Κύπρο.

politis

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2456&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote