Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πρόταση από το ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση Εκτύπωση E-mail
14.10.08

Να γίνει πιο ελαστικό το Σύμφωνο Σταθερότητας προκειμένου να πάρουν ανάσα τόσο οι ευρωπαϊκές οικονομίες όσο και η ελληνική, προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε παράλληλα να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να δημιουργηθεί ένα κοινό Ευρωπαϊκό Ταμείο που θα επενδύει στο μέλλον. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξάλλου, ανακοίνωσε σειρά μέτρων που προτείνει το κόμμα του, στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η επαναφορά του αφορολόγητου για ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση των τεκμηρίων και η ενεργοποίηση μηχανισμών για πάταξη της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας.

’’Ένα πρώτο, αλλά μικρό βήμα για ένα μεγάλο πρόβλημα έκανε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση’’, δήλωσε εξάλλου από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, που έλαβαν την Κυριακή. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι απαιτείται από την Ευρώπη μια νέα πολιτική για να δοθεί απάντηση στα προβλήματα, η οποία θα επενδύει στην ανάπτυξη και δεν θα φορτώνει τα βάρη στα μικρά και μεσαία εισοδήματα, αλλά θα τα προστατεύει και θα τα ενισχύει. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ανέμενε μια πιο ουσιαστική παρουσία από την ελληνική Κυβέρνηση, η οποία ευθύνεται για τα αδιέξοδα που ζει ο Έλληνας πολίτης και τα οποία επιδεινώνονται λόγω της πολιτικής της Κυβέρνησης που δεν έχει τη βούληση και δεν μπορεί να τα λύσει.

Γι’ αυτό πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου ο λαός ζητά αλλαγή πορείας, μια πορεία την οποία εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε. Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνάς της Κρήτης, όπου ενημερώθηκε από το επιστημονικό προσωπικό και ξεναγήθηκε στα επιμέρους τμήματά του. Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνεχάρη το Ίδρυμα και τόνισε ότι αυτό που είδε ο ίδιος αποδεικνύει ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της έρευνας, της καινοτομίας, της δημιουργίας, η Ελλάδα της αξίας. Ο τόπος, πρόσθεσε, δείχνει ότι έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που νομίζουμε και ανέλαβε τη δέσμευση ως Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ να επενδύσει σημαντικά στην Ελλάδα της αισιοδοξίας και της αξιοπρέπειας, ενισχύοντας με 7% επί του ΑΕΠ την παιδεία και την έρευνα.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2440&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote